Groene Wissel 155: Meerssen 1

Landgoed Vliek en Geuldal

Groene Wissel Meerssen 1
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  16 km

 • Startplaats:

  Meerssen

 • Startadres:

  station Meerssen
  Stationsplein 1
  6231 CN Meerssen

 • Coördinaten:

  50°52’59” N   5°45’0” E

U wandelt naar en door het prachtige, onder de rook van Ulestraten liggende, landgoed Vliek. Dit oude, grote landgoed kent vele beken en prachtige wandelpaden door een uitgestrekt bos (met vlonders over de natte delen!), u zult daar genieten van de rust en het vele natuurschoon. Over landwegen en holle wegen daalt u via het Berghemmerveld en de Kloosterberg af naar het Geuldal. Na uitspanning De Nachtegaal wandelt u over een prachtig, 1 kilometer lang, slingerpaadje langs de meanderende Geul weer naar het station.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt.

Reacties op wandelingen

Mooi Zuid-Limburg

Gerard, 17-08-2020

Afgelopen dagen deze Groene Wissel en de Groene Wissels Valkenburg (157) en Houthem-Gerlach (154) gelopen, alle drie prachtige en gevarieerde wandelingen in mooi landschap met goede routebeschrijving. Ideale combinatie: Lekker wandelen en tegelijk dit mooie stukje Limburg ontdekken. Bedankt!

Fraaie wandeling!

Andre2, 06-06-2015

Deze wandeling is beslist de moeite van een verre treinreis waard. Zelf ben ik uitgestapt in Bunde en vanaf dit station bij de golfbaan omhoog gelopen, de snelweg over (met ecoduct) en vandaar iets richting Meerssen om vervolgens de rode paaltjes route te volgen (je bent dan op de Groene Wissel route belandt). Het stuk door Landgoed Vliek is prachtig! Ook mooie vergezichten richting Vaals zelfs op de hoogvlakten. Het stuk door het Geuldal is wat druk (o.a. door fietsers en door verkeer). Als je hier vaker bent geweest is het niet meer echt heel bijzonder. AL met al is deze wandeling zeer de moeite waard om te lopen!

Meerssen: het was weer genieten!

René van Doorn, 15-07-2014

Wandelen in Zuid-Limburg is altijd feest. Ondanks het minder mooie weer en ondanks het (door de recente overvloedige regenval) hoge blubbergehalte van menig bospaadje was het gisteren weer genieten. Inderdaad, de verhouding reistijd/wandeltijd is wat scheef, maar vanuit de platte randstad trekken wij met enige regelmaat graag naar de Zuid-Limburgse heuvels. Ook deze groene wissel was de lange reis zeker waard: direct buiten Meerssen een mooie hobbelige binnenkomer in de bossen van de Kruisberg, een prachtig traject door Landgoed Vliek, aardige vergezichten bij de afdaling naar het Geuldal en last but not least het slingerpad langs de Kleine Geul. Gisteren bruin en sterk gezwollen door genoemde regenval en zeker minder lieflijk ogend dan anders. De uitspanning Nachtegaal doemt na een wat mindere passage op het juiste moment op. Het wordt eentonig: op de beschrijving van de route valt niets af te dingen: sober, duidelijk en correct. Onze beide honden konden bos, beekjes, riviertjes, plassen en blubber zeer waarderen; de mede-treinreizigers op de terugreis zullen dit ongetwijfeld geroken hebben (waarvoor alsnog excuses). Het zal duidelijk zijn: een dikke aanrader!

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Café Walk Inn

Groot Berghem 2

6235 BL Ulestraten

Herberg Houthem

Vroenhof 148

6301 KJ Valkenburg

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info