Groene Wissel 354: Meppen

Mepperdennen en Boswachterij Gees

Groene Wissel Meppen
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  21 km

 • Startplaats:

  Meppen

 • Startadres:

  bushalte Driesprong, Meppen
  De Kockstraat
  Meppen

 • Coördinaten:

  52°46’55” N   6°42’6” E

Na de wandeling door Meppen (met vele prachtige oude boerderijen) wandelt u de Mepperdennen in; een bos met daarin twee grote vennen waar u langs komt. Daarna gaat u over rustige land- en graswegen door het stroomdal van de Gees (een beek) op weg naar Boswachterij Gees. Dit uitgestrekte stille bosgebied is ook voorzien van een paar prachtige vennen en een groot heideveld waar u bijna helemaal omheen kuiert. Over stille bomenrijke landwegen langs het stroomdal van een andere beek en een enkel asfaltwegje wandelt u weer naar de bushalte. U kunt deze wandeling na zo'n 16 km afbreken. U stapt dan in Gees op de bus bij bushalte Oudesteeg. Op de horeca van Meppen na, moet u voor de enige horeca onderweg een flink eind (2x500m) van de route afwijken, dit is meegeteld in de 21 km.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Routebeschrijving bijgewerkt

Bart van der Schagt, 14-08-2017

N.a.v. de reactie van Karin Gibcus (verdwenen aanwijzingen) is de routebeschrijving bijgewerkt.

Reactie op Karin Gibcus / GW Meppen

Bart van der Schagt, 11-08-2017

Karin, bedankt voor het melden van de niet meer zichtbare aanwijzingen. Ik ga binnenkort op pad om de routebeschrijving aan te passen en zal hier melden als dat klaar is.

Mooie bosrijke wandeling

Karin Gibcus, 11-08-2017

Een mooie wandeling door de bossen en over de heide, echt de moeite waard. Helaas was één stukje in de route niet helemaal duidelijk, bovenaan in kolom 3: * Na ca 500m passeert u een hek met veerooster ,duidelijker is , ga hier links af over het veerooster (klaphekje is inmiddels niks meer van over). * Na 500m ziet u links een hek met vee-rooster en blijf daar RD gaan. 500m daarna, op de kruising (waar naar links een pad met vee-rooster de heide opgaat) RA het bos in en blijf dit brede pad volgen. Dit stuk was voor ons niet helemaal duidelijk er was links geen hek/vee-rooster en geen pad met vee-rooster (te zien) eigenlijk was het het pad volgen bij het heideveld langs, over het vee-rooster recht voor je lopen en op de scheve kruising recht door, zo hebben wij het gelopen :-) Bedankt voor deze mooie route

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Koffie-, ijs- en spijssalon Talenti

Dorpsstraat 25

7863 PA Gees

Restaurant De Hooge Stoep

Witte Menweg 4a

7917 TK Geesbrug

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info