Groene Wissel 16: Naarden-Bussum

Keverdijkse polder en Ankeveense plassen

Groene Wissel Naarden-Bussum
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  23 km

 • Startplaats:

  Naarden

 • Startadres:

  station Naarden-Bussum
  Stationsweg 3
  1404 AN Bussum

 • Coördinaten:

  52°16’45” N   5°9’25” E

De wandelingen rond het Naardermeer zult u vast wel eens gemaakt hebben. Deze route gaat daar langs en door de Keverdijkse polder de andere kant op: naar de Vecht waar u langs komt. Over het Bergsepad kuiert u dwars door de Ankeveense plassen naar de prachtige 's Gravelandse Buitenplaatsen en kunt daar een bezoek brengen aan het Bezoekerscentrum van Natuurmonumenten. Tijdens natte periodes kunnen sommige stukken behoorlijk drassig zijn; waterdichte hoge schoenen zijn dan zo gek nog niet.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Reactie op Johan Morsink

Bart van der Schagt, 30-04-2016

Johan, bedankt dat je wandelaars nog even wijst op de waarschuwing in de inleiding. Inderdaad, met of na een (zeer) natte periode is een deel super avontuurlijk! ;-)

Reactie

Johan morsink, 30-04-2016

Heb op Koninginnedag deze wandeling gelopen met zijn vijven. Alle horeca onderweg was dicht, een deel van de wandeling loopt door door moerassig gebied over twee smalle planken met ene gleuf ertussen. bijzonder onhandig. Erger nog is dat een deel door een drassig weiland loopt waar hooglanders bivakkeren, die het in een zeer modderig en vrijwel onbegaanbaar gebied hebben getransformeerd. Een zeer matige ervaring dus.

Mooie wandeling

G. Klerk, 09-03-2015

Fijne wandeling langs het Naardermeer en dwars door de Ankeveense plassen. Het stuk bos vanaf het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten is een heel aardige bonus. Zo loop je na riet, berken, wilgen en elzen opeens tussen de oude beuken, eiken en rododendrons. In de buurt van Weesp loop je een paar honderd meter langs een erg drukke weg, en vervolgens een stuk over een fietspad op een dijk langs de Vecht naast een iets minder drukke provinciale weg. Nooit leuk, met name dat eerste stuk, maar in verhouding goed te doen. Ik ben de tip van Vic gevolgd, langs het Franse kamp en over de heide naar Bussum Zuid. Zo mis je wel de Hilversumse meent. Als je niet in een periode van droogte gaat dan zijn waterdichte hoge wandelschoenen noodzakelijk. Het stuk bij het Naardermeer waar de runderen lopen kan zo drassig zijn dat nu en dan je hele schoen in de blubber verdwijnt. Voordeel van een nattere periode is wel dat het er dan lekker rustig is. :)

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling
Groene Wissels Noord-Holland

Je vindt deze wandeling in de wandelgids
Groene Wissels Noord-Holland

Horeca

Café ´t Wapen van Ankeveen

Stichts End 41

1244 PK Ankeveen

Restaurant Uit & Meer

Uitermeer 5

1381 HP Weesp

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info