Groene Wissel 16: Naarden-Bussum

Keverdijkse polder en Ankeveense plassen

Groene Wissel Naarden-Bussum
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  23 km

 • Startplaats:

  Naarden

 • Startadres:

  station Naarden-Bussum
  Stationsweg 3
  1404 AN Bussum

 • Coördinaten:

  52°16’45” N   5°9’25” E

De wandelingen rond het Naardermeer zult u vast wel eens gemaakt hebben. Deze route gaat daar langs en door de Keverdijkse polder de andere kant op: naar de Vecht waar u langs komt. Over het Bergsepad kuiert u dwars door de Ankeveense plassen naar de prachtige 's Gravelandse Buitenplaatsen en kunt daar een bezoek brengen aan het Bezoekerscentrum van Natuurmonumenten. Tijdens natte periodes kunnen sommige stukken behoorlijk drassig zijn; waterdichte hoge schoenen zijn dan zo gek nog niet.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Uitdagingenpad

Willem Wandelaar, 08-10-2019

Beste mensen, Recentelijk heb ik deze Groene Wissel gewandeld. Eeen prachtig pad, met veel afwisslingen. Door de natuur van het Naardermeer, met de fraaie loopbruggetjes. Langs de vecht. Bij de Ankeveenseplassen. Dieren op het pad, kreeften die mij aanstaarden. Voor een verslag van mijn wandeling, kijk op https://willemswonderlijkewandelingen.com/2019/09/27/groene-wissel-naarden-bussum/

Aanrader

Gerard van Bochove, 11-05-2019

Prachtige wandeling door bijzonder mooie natuur. Ik heb al veel Groene Wissels gelopen, maar dit is een van de mooiste, zeker in het voorjaar met alle bloemen, fluitende vogels en vlinders. Mooier ook dan de NS wandeling Ankeveense Plassen waarmee deze een stukje overlapt. Ik kan wel de opmerkingen over het stuk 'lastig begaanbare grasweg' bij 2 begrijpen: een enkelbreker! Zelf zal ik daar een volgende keer het fietspad blijven volgen.

Reactie op Johan Morsink

Bart van der Schagt, 30-04-2016

Johan, bedankt dat je wandelaars nog even wijst op de waarschuwing in de inleiding. Inderdaad, met of na een (zeer) natte periode is een deel super avontuurlijk! ;-)

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling
Groene Wissels Noord-Holland

Je vindt deze wandeling in de wandelgids
Groene Wissels Noord-Holland

Horeca

Café ´t Wapen van Ankeveen

Stichts End 41

1244 PK Ankeveen

Restaurant Uit & Meer

Uitermeer 5

1381 HP Weesp

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info