Groene Wissel 507: Niebert

Groninger Westerkwartier, route 2

Groene Wissel Niebert
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  15 km

 • Startplaats:

  Niebert

 • Startadres:

  bushalte Boerakker / A7, Niebert
  Boerakkerweg
  Niebert

 • Coördinaten:

  53°10’17” N   6°19’55” E

Over schelpenpaden en landwegen wandelt u dwars door het prachtige, lommerrijke coulisselandschap van het Groninger Westerkwartie naar Landgoed De Coendersborch. Onderweg maakt u even een ommetje door Niebert (met een oud kerkje en een molen) en Nuis (met horeca). Door dat landgoed kuiert u niet alleen over statige beuken- en eikenlanen maar ook over spannende slingerpaadjes met brugjes en door menig houtwal. Na een stuk fietspad langs een wat drukke weg gaat u over een landweg en langs akkerranden op weg naar Landgoed Het Steenhuis. Ook daar weer prachtige lanen en paden om kleinschalige graslanden met vele houtwallen. Het laatste stukje naar de bus is dezelfde als die van de heenweg.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Prachtige wandeling

HK, 01-02-2016

Hierbij mijn reactie over groene wissel nr 507. Deze hebben we afgelopen vrijdag gelopen. Alles klopte nog wat betreft de routebeschrijving. We vonden het een prachtige wandeling in een voor ons onbekende omgeving en willen deze wandeling zeker nog een keer lopen en dan in een ander seizoen. We hadden van te voren niet gedacht dat het daar zo mooi zou zijn. Bedankt voor de prachtige tocht!

Koffietijd onderweg

Anko Drent, 28-04-2015

Niebert (en Nuis) zijn, ondanks dat het kleine dorpen zijn, elk een museum rijk! In Nuis, naast coendersborgh, het museum 't Rieuw (gronings voor gereedschap) waar allerlei gereedschappen van de boer door de eeuwen heen wordt getoond en in Niebert is 't Steenhuus, een museum waar een oude opkamer , een oude schilderszaak, een oude bakkerij en nog veel meer is te bewonderen. Elke donderdag-,zaterdag- en zondagmiddag, van 1 Mei tot 1 November zijn ze geopend en is er ook koffie met iets lekkers te verkrijgen. Echt een aanrader om eventjes aan te gaan tijdens deze geweldige wandeling in het mooie Westerkwartier!!!!! Al was het alleen maar voor de koffie................

Top 10

JS, 30-12-2014

Een hele mooie wissel, komt in mijn top 10 van Groene Wissels te staan.

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Brasserie Roesd

De Holm 34

9356 VB Tolbert

Wegrestaurant In De Klaver

Molenweg 2

9365 PD Nuis

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info