Groene Wissel 275: Nijmegen Heyendaal

Heumensoord en Elshof

Groene Wissel Nijmegen Heyendaal
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  15 km

 • Startplaats:

  Nijmegen

 • Startadres:

  station Nijmegen Heyendaal
  Prof. Bellefroidstraat 5
  6525 AG Nijmegen

 • Coördinaten:

  51°49’37” N   5°52’3” E

Na het Radbouduniversiteitsterrein wandelt u in landgoed Brakkestein door een prachtige botanische tuin via een vlonderpad over een moerasje en langs een bergrotstuin. Daarna gaat de wandeling door de stille bossen van Heumensoord, daar komt u langs een kleine zandverstuiving, een heideveld en de restanten van een oude Romeinse wachtpost. Na de dorpsrand van Malden wandelt u door de romantische landgoederen Elshof en Heyendael naar het station.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt.

Reacties op wandelingen

Wijziging door bouwwerkzaamheden

Leo Rijnhout, 11-11-2019

Zaterdag 9 november deze wandeling gemaakt. Door Hortus, langs rotsbergtuin, leuke struinpaadjes en prachtige lanen met volop schitterende herfstkleuren. Weer goed beschreven. Door bouwwerkzaamheden een wijziging bij punt 4, regel 18: Op kruispunt bij Aw RD kan niet! Wij zijn daar RA gegaan en bij volgende Aw LA via Pieter Bondamplein, onder gebouwen RD langs Erasmusplein, einde LA Anna Maria Schuurmanpad en vervolgens RA Mercatorpad naar drukke weg (Erasmuslaan), hier RA ben je weer op de route.

Heijendaal

Joyce Vervoort, 27-04-2019

Een afwisselende wandeling tussen stad en natuur. Als stadse bezienswaardigheden heel veel studenten omgevingen en de natuur met vlakke wandelpaden door de dan nog kale bossen. Een kleine sloot met vlonder en een boom met kinderspeeltjes zijn voor mij de aandachtspunten in deze wandeling. https://gewoonjoyce.nl/wandelen/groenewissel-nijmegen-heyendaal/

Heyendael

Wim, 08-06-2018

Er wordt nog volop gewerkt aan de noordkant van landgoed Heyendeal. Hierdoor dien je aan het eind van de route al kort na het betreden van het bos linksaf te gaan tussen de Universiteitsgebouwen door en door te steken naar de 'drukke weg'. Als je te ver doorloopt lukt dat doorsteken niet meer.

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info