Groene Wissel 605: Ommen

Pannenkoekroute De Nieuwe Brug

Groene Wissel Ommen
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  9 km

 • Startplaats:

  Ommen

 • Startadres:

  station Ommen
  Stationsweg 35
  7731 AX Ommen

 • Coördinaten:

  52°30’36” N   6°25’1” E

Een wandeling om van te smullen. Smullen gaat u van de enorme afwisseling: spannende bospaadjes door de Wolfskuil, fraaie landwegen langs riviertje de Beneden Regge, struinpaden door de verwilderde graslanden langs die Regge, kronkelpaadjes langs een heus moerasbos en daar waar het landschap open is van de fraaie boerderijen. Smullen gaat u ook van de heerlijke pannenkoek (of iets anders) in CR Pannenkoekenhuis De Nieuwe Brug. Onderweg komt u langs kinderkamp Vechtgenoten, daar is ook een outdoorbos: misschien leuk om daarin met de kinderen wat te ondernemen. Van het landschap geniet u ook vanaf de bankjes langs deze leuke wandelroute. Station Ommen is voorzien van een uiterst gezellige horecagelegenheid: Spoor 7.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Afwisselend en mooi

Kees en Elly Schout, 25-10-2018

Op 1 oktober hebben we de Pannenkoekroute, Ommen nr. 605 gelopen. Het was fotogeniek weer, korte bui, felle opklaring, afgewisseld met zonnige perioden. Route is erg afwisselend. Blokhut, natuurkampeerterreinen, schilderachtige vergezichten, Lakenvelders in de wei, de Regge met omliggende natuur. Kortom de moeite van het lopen waard en nog een beetje meer in dit jaargetijde met beginnende herfstkleuren. De op de route aangegeven horeca's waren op maandag gesloten. Een fotoreportage van onze wandeling door dit mooie landschap vindt u op: http://photocws.jalbum.net en kiest u Ommen(1)

Reactie op Bakker's kampeerterreintje

Bart van der Schagt, 15-08-2017

Het is juist wel de bedoeling over dat kampeerterreintje te lopen, en dat is geen enkel probleem want het is vanaf het pad waar je vanaf komt vrij toegankelijk.

Mooie route

Bakker, 15-08-2017

Gisteren samen met mijn man deze mooie route gelopen. Erg afwisselend: door bos en langs de Regge met mooie vergezichten. Qua drukte ook afwisselend: bossen waren rustig/stil, langs de Regge veel gezellige bedrijvigheid. Er staan voldoende bankjes langs deze route zodat je kunt genieten van de stilte of juist de drukte (mensen die vissen of kanovaren). Kortom, we hebben genoten van deze goed omschreven route. Éen kleine opmerking: Bij einde punt 1 moet je over een 's zomers kampeerterreintje dat nu vol stond met tenten. Daardoor was de route wat onoverzichtelijk. Het leek ook niet de bedoeling om daar doorheen te lopen.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Café-restaurant De Wildzang

Stationsweg 31

7731 AX Ommen

Hotel-café-restaurant Paping

Stationsweg 29

7731 AX Ommen

Restaurant De Nieuwe Brug

Lemelerweg 13

7731 PR Ommen

Stationsrestauratie Spoor 7

Stationsweg 35

7731 AX Ommen

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info