Groene Wissel 605: Ommen

Pannenkoekroute De Nieuwe Brug

Groene Wissel Ommen
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  9 km

 • Startplaats:

  Ommen

 • Startadres:

  station Ommen
  Stationsweg 35
  7731 AX Ommen

 • Coördinaten:

  52°30’36” N   6°25’1” E

Een wandeling om van te smullen. Smullen gaat u van de enorme afwisseling: spannende bospaadjes door de Wolfskuil, fraaie landwegen langs riviertje de Beneden Regge, struinpaden door de verwilderde graslanden langs die Regge, kronkelpaadjes langs een heus moerasbos en daar waar het landschap open is van de fraaie boerderijen. Smullen gaat u ook van de heerlijke pannenkoek (of iets anders) in CR Pannenkoekenhuis De Nieuwe Brug. Onderweg komt u langs kinderkamp Vechtgenoten, daar is ook een outdoorbos: misschien leuk om daarin met de kinderen wat te ondernemen. Van het landschap geniet u ook vanaf de bankjes langs deze leuke wandelroute. Station Ommen is voorzien van een uiterst gezellige horecagelegenheid: Spoor 7.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Prachtig en gevarieerd!

Sabine S, 30-12-2018

Vandaag deze route gelopen en genoten! Wat een mooie, gevarieerde wandeling. Beschrijving was heel goed, het is af en toe goed opletten, maar dat staat goed aangegeven.

Reactie op Brendan Sheedy

Bart van der Schagt, 29-12-2018

Bedankt voor je positieve reactie. Ook in het nieuwe jaar veel wandelplezier met Groene Wissels!

G. Wissel Ommen - 9 kms

Brendan Sheedy, 29-12-2018

Op 27 dec. j.l. heb ik 2 Groene Wissels gelopen bij Ommen, een van 12 kms en een van 9 kms. Deze wandelroutes overlappen elkaar deels. De route van 9 kms. heeft mijn voorkeur, omdat hier minder verharde paden in zitten, er een deel strak langs de Regge gaat en een deel langs een mooie bosbeek. Inmiddels heb ik sinds april 2012 meer dan 4000 Groene Wissel kilometers gelopen. De beschrijvingen zin altijd zeer duidelijk en met oog voor detail geschreven. Als er onderweg iets veranderd is, dan is uit de details in de beschrijving meestal duidelijk hoe de route loopt. Zowel de stads-als de natuurwandelingen leiden langs verrassende punten. Langere stukken langs een drukke of minder interessante weg leiden vrijwel altijd naar rustige paden door natuur of langs iets bezienswaardigs. Ik heb al veel plezier beleefd aan het lopen van Groene Wissels. Ik hoop dit ook in de toekomst te blijven doen. Brendan Sheedy

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Café-restaurant De Wildzang

Stationsweg 31

7731 AX Ommen

Hotel-café-restaurant Paping

Stationsweg 29

7731 AX Ommen

Restaurant De Nieuwe Brug

Lemelerweg 13

7731 PR Ommen

Stationsrestauratie Spoor 7

Stationsweg 35

7731 AX Ommen

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info