Groene Wissel 665: Ophemert

Print wandelkaartBekijk routebeschrijvingDownload GPS track

Wandeling van de maand

April 2020
Door een mooi stuk boomgaardenrijke Betuwe maak je een zeer afwisselende wandeling. Na het verstilde dorp Ophemert wandel je over landwegen, graswegen en over de teen van de Waalbandijk door en langs de Waaluiterwaarden naar de Dikke Toren van Varik.

Neem een abonnement

Met een abonnement kun je een jaar lang kiezen uit meer dan 1500 wandelkaarten. Het abonnement wordt niet automatisch verlengd.
Meld je aan

Uiterwaarden en Boomgaarden

Groene Wissel Ophemert
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  15 km

 • Startplaats:

  Ophemert

 • Startadres:

  bushalte Vivo, Ophemert
  Molenstraat 1
  4061 AA Ophemert

 • Coördinaten:

  51°50’45” N   5°23’29” E

Door een mooi stuk boomgaardenrijke Betuwe maakt u een zeer afwisselende wandeling. Na het verstilde dorp Ophemert wandelt u over landwegen, graswegen en over de teen van de Waalbandijk door en langs de Waaluiterwaarden naar de Dikke Toren van Varik. Daarna op die dijk lopend geniet u van een prachtig uitzicht over rivier en uiterwaarden. Genieten gaat u ook van een prachtig graspad langs een flink stuk bos. Over een rustige binnendoorweg en weer die dijk gaat u op weg naar een mooi bos met een voetspoor door ('s zomers hoog) gras: dat struinen is slechts een stukje van 100 meter. Na Varik, een verharde weg en weer de Waalbandijk kuiert u over een bospaadje langs Kasteel Ophemert weer naar de bushalte. Goed om te weten: de Waalbandijk kan op een mooie zondag druk zijn met recreatief verkeer.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Reactie op Heleen en Jos

Bart van der Schagt, 26-01-2020

Bedankt voor het melden! Die hekjes kunnen seizoensgebonden zijn, dus er, t.b.v. schapenbegrazing, ineens weer staan...

Struinen langs De Waal.

Heleen en Jos, 26-01-2020

Makkelijk parkeren in het centrum van Ophemert. De dag begon winters fris, maar gaandeweg werd het zonniger en warmer. Dat was heerlijk wandelen, maar daardoor waren de onverharde (gras)paden modderig en glad. Mooie vergezichten langs de drukbevaren Waal. Veel vogels gezien, waaronder ooievaars, witte reigers en verschillende kleine vogels en roofvogels. Leuke pick-nickplek onderweg. De cafetaria is inmiddels inderdaad gesloten en hekjes op de lage dijk zijn er niet, maar de route is moeiteloos te volgen, zeker met het kaartje er bij. Bedankt weer voor een 3 en half uur wandelplezier!

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Cafetaria Het Dijkhuis

Waalbandijk 33

4061 AL Ophemert

Het Veerhuis

Waalbandijk 8

4064 CB Varik

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info