Groene Wissel 665: Ophemert

Uiterwaarden en kasteel

Groene Wissel Ophemert
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  6 km

 • Startplaats:

  Ophemert

 • Startadres:

  bushalte Vivo, Ophemert
  Molenstraat 1
  4061 AA Ophemert

 • Coördinaten:

  51°50’45” N   5°23’29” E

Over prachtige landwegen en graspaden kuiert u een flink stuk door de uiterwaarden langs de Waal. Daarna loopt u verhard en deels onverhard over en onderlangs de Waalbandijk terug naar Ophemert, onderweg geniet u vanaf die dijk van het weidse uitzicht op de uiterwaarden waar u op de heenweg doorheen liep. Langs en door prachtige boomgaarden en een stukje kasteelbos wandelt u om kasteel Ophemert weer naar de bushalte.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt.

Reacties op wandelingen

Reactie op Maureen

Bart van der Schagt, 21-05-2020

Dat bordje is dan onlangs geplaatst. Ik zal proberen de route aan te passen. Bedankt voor het melden!

Vastgelopen

Maureen, 21-05-2020

Wij liepen vast op dit punt: Even na huisnr 94 bij bushalte bankje schuin RA naar beneden, even voor hek RA en na stukje asfalt en hek (kunt u openen en sluiten) breed graspad volgen, draait verderop met paar bochtjes bos in De omschrijving klopt precies maar op het hek voor het graspad zit een bordje van Staatsbosbeheer: Verboden Toegang -natuurreservaat. Het lijkt me toch niet de bedoeling dat we daar door lopen? Er was wel een tweede hek, maar dat klopte verder niet met de beschrijving. We zijn dus maar omgedraaid en een stuk terug gelopen om de route verderop weer op te pakken.

Corona, brandnetels en horzels

Sandra Sturris, 07-05-2020

Gisteren een deel van deze wandeling gelopen. De toegang tot het terrein waar het landhuis met kwetsbare mensen zich bevindt, is inderdaad met rood-wit-lint afgezet. Ik neem aan dat het niet de bedoeling is, zoals de vorige schrijver suggereert, om 20 meter verderop het toegangshekje te omzeilen en alsnog het terrein op te wandelen. Helaas voorlopig dus nog de dijk verder volgen het het terrein overslaan, maar dat is wel jammer. Want het pad naar het terrein toe is erg leuk! Het bosje dat verderop in de wandeling is opgenomen, is totaal overwoekerd met brandnetels. Je hebt wel een broek nodig van hele dikke stof om daar doorheen te kunnen gaan (het staat heel erg hoog!) en bovendien vlogen daar hele grote horzel-achtige insecten. Ik ben om het bosje gegaan, maar echt fijn was dat ook niet (uiteindelijk moest ik alsnog door de brandnetels om het bruggetje te zoeken waar ik de wandeling weer kon oppakken), misschien werkt dit stukje beter in de herfst of winter. Verder wel mooie wandeling in het voorjaar!

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Cafetaria Het Dijkhuis

Waalbandijk 33

4061 AL Ophemert

Het Veerhuis

Waalbandijk 8

4064 CB Varik

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info