Groene Wissel 517: Opijnen

Kastelen, Uiterwaard en Rivier

Groene Wissel Opijnen
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  12 km

 • Startplaats:

  Opijnen

 • Startadres:

  bushalte Gemeentehuis, Opijnen
  Repensestraat
  Opijnen

 • Coördinaten:

  51°49’44” N   5°17’56” E

Al vrij vlot wandelt u over een rustig asfaltwegje en een fietspad langs de Betuwse boomgaarden naar en over prachtige paden door het kasteelbos van Kasteel Neerijnen. Bij dat kasteel is een bezoekje aan de kasteeltuin zeer de moeite waard, daarin geniet u ook van het zicht op het kasteelkerkje. Door weer een kasteelbos en rakelings langs het oudere Kasteel Waardenburg kuiert u naar de Waabandijk, vanwaar u een prachtig uitzicht heeft op de Rijswaard en de Korenmolen van Waardenburg. Over prachtige graspaden kuiert u kilometerslang dwars door de uiterwaard, ziet onderweg regelmatig rivier de Waal en daarlangs zelfs een klein strandje. Staat deze uiterwaard (vaak in het begin van het jaar) onder water, dan is er in een alternatief voorzien (de wandeling wordt dan 4 kilometer korter). De terugtocht naar de bushalte gaat over de autoluwe Waalbandijk. Kortom: een leuke kastelentocht met de afwisseling van het rivierenlandschap.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt.

Reacties op deze wandeling

Mooie wandeling

Jerry, 18-04-2021

Net als vorig jaar gewandeld, nu de lange versie langs de uiterwaarden. Mooiste stuk is rondom het kasteel en de kasteeltuin. Medio april nog net te vroeg voor de bloesem. Aanrader.

Moeite waard

E. Thoonen, 04-05-2019

Begin mei 2019 de wandeling gelopen. Gestart bij Restaurant Het Stroomhuis (aanrader voor een kop koffie). Wandeling is redelijk afwisselend en geeft een mooie blik op de uiterwaarden. Toch, helaas, nog redelijk wat verharde paden (lees: de gewone weg). Rustige wandeling.

Mooie wandeling

Els, 10-09-2018

We hebben deze wandeling op maandag gelopen, altijd een lekker rustige dag voor wandeltochten. Het is een mooie tocht, afwisselend en de twee kastelen zijn indrukwekkend. Vooral het naderen van kasteel Waardenburg is heel erg de moeite waard. Loop de tocht niet als het erg nat is, je mist dan de ...

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info