Groene Wissel 69: Putten

Kleinschalig Boerenland

Groene Wissel Putten
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  16 km

 • Startplaats:

  Putten

 • Startadres:

  station Putten
  Stationsstraat 127
  3881 AC Putten

 • Coördinaten:

  52°15’55” N   5°34’34” E

In deze streek wandelt u van de ene in de andere verrassing, het kleinschalige boerenlandschap is hier bijzonder afwisselend! Via een klein en fraai landgoed wandelt u eerst naar en door het gezellige centrum van Putten. Na het prachtige, langgerekte park Groene Scheg doorklieft u over rustige asfaltwegjes, een enkel fietspad en over stille landwegen dat kleinschalige boerenlandschap en zult u genieten van de rustieke sfeer en vele prachtige boerderijen.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt.

Reacties op wandelingen

GroenWissel Putten #69

Fred van Assendelft, 11-07-2018

Vandaag gewandeld. Viel eerlijk gezegd nogal tegen. 90% van de tocht was asfaltweg met verkeer (auto's, tractoren), niet intensief maar toch onrustig. Na anderhalf uur had ik - naast een stukje bos - alleen maar een saaie klinkerweg, druk centrum van Putten, ongezellig lang park en een industrieterrein gehad. Toen eindelijk weer "buiten" tussen de boerderijen. Ook dit viel tegen. Veel omgebouwd tot luxe villa's; weinig te ontdekken van de "kleinschalige landbouw". Ook dit stuk bijna alleen maar asfaltwegen. Al met al: deze route vind ik niet passen in deze reeks. De streek is leuk, maar beter voor een fietsroute. Sorry voor het negatieve commentaar, maar zo heb ik het ervaren. Mijn twee vorige GroeneWissel-wandelingen hadden een heel ander karakter en bevielen prima. Groet.

Reactie op Henk

Bart van der Schagt, 06-07-2018

Leuk zo'n positieve reactie, de meeste wandelaars vinden deze route maar niets. Mijn concept is om met een Groene Wissel-wandeling wandelaars (als het maar enigszins kan) ook kennis te laten maken met de plaats van vertrek. Dát maakt mijn routes onderscheidend, uitermate geliefd en zeer succesvol!

Nu eens een positieve reactie!

Henk, 06-07-2018

Vandaag 05 juli 2018, heb ik de Groene wissel nr. 69 Putten gelopen. Ondanks dat het spoorwegknooppunt Zwolle treinloos zal zijn de komende weken, had NS een perfecte aansluiting tussen Meppel en 't Harde met behulp van bussen opgezet. Daardoor verliep de reis probleemloos. Dit was weer zo'n zomerse dag met een wolkeloze lucht zoals we de afgelopen weken al hadden gehad. Gelukkig gaat de route nogal eens door boomrijk gebied, dat is toch een verademing na een poos in de zon gelopen te hebben. Langs de weg tussen beide spoorwegovergangen lopen veel paarden met veulens in de wei. Het boerenwormkruid geeft kleur aan de bermen. In het landgoed Volenbeek is het goed toeven over de leuke boomrijke paden. In het heideveldje dat we passeren schieten veel jonge boompjes op, men zal er op verdacht moeten zijn dat dit geen bos meer wordt in de loop der jaren. Even later lopen we op een klinkerpad dat een oud kerkpad blijkt te zijn tussen het landgoed en de oude kerk in Putten. Na een landweg komen we Putten in bij luxueuze appartementen. In mijn gedachten had ik Putten geschaard onder een groot boerendorp. Niets is minder waar, er staan in de straten naar het dorpsplein toe een diversiteit van winkels en appartementen, zowel exclusieve interieurzaken als de doorsnee zaken die je in iedere grote plaats ziet. Op alle gebieden kan het winkelend publiek hier terecht en aan eetgelegenheden ook geen gebrek. De dorpsstraat naar de kerk komt weer enigszins wat knusser over. Al gauw loop je het park de Groene Scheg in. Na de drukte van het winkelend publiek heerst hier een ware rust. Een dierenparkje, vijverpartijen met bloemrijke oevers en een speelheuvel voor de kinderen, er is aan een ieder gedacht. Ook de gehandicapte mens zie je hier met aangepaste fietsen, rolstoelen etc. zich in het park verplaatsen langs de goede gebaande paden. Via buitenwijken met industrie en grote verkeersdrukte lopen we even later de landelijk gelegen Hoge Engweg in met op de hoek iemand die op een paar grote percelen Alpacas en vele kippen houdt, die volop de ruimte hebben. Het valt op dat de bewoners zulke prachtige tuinen hebben met op dit moment weelderig bloeiende hortensia's. Om dit in stand te houden moet je wel groene vingers hebben om alles netjes bij te houden. Ook word er nogal veel water gesproeid omdat alles zo droog is. Sommige huizen zijn door hun formaat en vaak met riet gedekte daken net kasteeltjes. We belopen tijdens deze wandeling vele smalle steegjes, graspaden, klompenpaden en tussendoor-weggetjes, die de route zo afwisselend maakt. Via een moderne woonwijk zie je even later het station al weer liggen. Ik vond dit een afwisselende Groene Wissel met een levendig 'plattelandsstadje Putten', waar gewinkeld en daarbuiten gewerkt en gerecreëerd word. De routebeschrijving is door de scherp oplettende wandelaar prima te volgen.

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Café-restaurant De Oude Deel

Stationsstraat 125

3881 AC Putten

Restaurant Het Station

Stationsstraat 127

3881 AC Putten

Theehuis Grote Roest

Beekweg 13

3881 LG Putten

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info