Groene Wissel 381: Raalte

Landgoed Het Reelaer en Raalterwoold

Groene Wissel Raalte
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  17 km

 • Startplaats:

  Raalte

 • Startadres:

  station Raalte
  Stationsstraat 1
  8102 EB Raalte

 • Coördinaten:

  52°23’27” N   6°16’43” E

Na het gezellige winkelcentrum (even daarvoor kunt u de schitterende Basiliek van de heilige Kruisverheffing bezoeken, zéér de moeite waard!) wandelt u door een park en over een lange grasweg langs de Hondemotswetering naar het prachtige landgoed 't Reelaer. Daar kuiert u over stille bospaden en lommerrijke landwegen (met onderweg het schitterend landhuis) naar en door de prachtige bossen van het Berkenend. Door de landerijen van het Raalterwoold gaat u over rustige binnendoorweggetjes en een fietspad en bij Raalte langs de bewouwing en door een park weer op weg naar het station. Na het centrum van Raalte is er onderweg geen horeca meer.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

2e reactie op Hans Soer

Bart van der Schagt, 28-09-2015

Ik snap nu hoe het bij Hans wat fout heeft kunnen gaan. Dat landgoed is dermate verwaarloosd dat enkele bospaden niet meer als zodanig herkenbaar zijn. En dat gaat het snel mis. Ik heb de route aangepast en de routebeschrijving is nu weer helemaal up-to-date.

Reactie op Hans Soer

Bart van der Schagt, 24-09-2015

Hans, bedankt voor je reactie. Dat je in de routebeschrijving wat onduidelijkheden aantrof, kan inderdaad aan de routebeschrijving liggen. Als je een richtingverandering mist of een verkeerd pad inloopt, klopt er ook iets niet meer. Om die reden en vanwege de reactie van Martijn (hieronder van een maand eerder, zonder gemelde onduidelijkheden) wacht ik met het nalopen liever even totdat meerdere wandelaars jouw ervaring delen. Hopelijk heb je daar begrip voor.

Routebeschrijving

Hans Soer, 24-09-2015

We liepen vandaag (24 september 2015) deze route. Verwend als wij zijn met de talrijke Groene Wisseltochten viel deze wandeling ons tegen. Ook de routebeschrijving verdient een aantal aandachtspunten. Wij lopen niet op de GPS en dan is goed lezen een 'must'. Laten we beginnen bij : 1 Aan het begin van punt 2 staat '50m na overweg (na een watertje en een slagboom LA het bos in. Laat nauw de slagboom totaal verrot in het bos liggen en het piepkleine watertje is opgedroogd en daardoor nauwelijks door de begroeiing zichtbaar . Opm 'tussen haakjes uit de beschrijving weglaten ' Gewoon '1e pad LA' Verder in punt 2 staat; ' aan het einde enz.. tot het eind. Aandachtpunten; Aan het eind van het pad en ook daarvoor zijn een paar nieuwe slagbomen geplaatst. Om de verwarring te voorkomen het advies. Bij slagboom einde pad, verharde weg schuin R. oversteken (vlak voor een nieuw geplaatst bankje en bospad in. De afstand tot het pad is veel minder dan de beschreven 30 m. We gaan verder. Dit pad door het bos volgend kwamen wij R een klein heuveltje en verderop R een grotere heuvel tegen en weer verder liep het pad een stukje omhoog en weer omlaag. De beschreven '1e kruising RA' hebben wij na drie keer teruglopen niet ontdekt. Wel een T-kruising , maar die aanduiding stond niet aangegeven want daar ging inderdaad een pad RA maar de beschreven kruising, die hebben wij helaas, niet kunnen ontdekken. Dus wij raakten het spoor redelijk bijster. Door de stafkaart lukte het uiteindelijk halverwege punt 3 en 4 weer op de route te komen. Ons verzoek aan de routemaker. Loop de route nog eens na.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Hotel De Zwaan

Kerkstraat 2

8102 EA Raalte

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info