Groene Wissel 114: Rhenen 1

Landgoed Remmerstein en Laarsenberg

Groene Wissel Rhenen 1
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  12 km

 • Startplaats:

  Rhenen

 • Startadres:

  station Rhenen
  Stationsplein 1
  3911 BK Rhenen

 • Coördinaten:

  51°57’24” N   5°34’40” E

Na het gezellige centrum van Rhenen wandelt u door de Stadsbossen van Rhenen en de bossen van Landgoed Remmerstein via het dorpje Achterberg naar het glooiende, open weide- en akkerlandschap aan de voet van de Laarsenberg. Na de geleidelijke beklimming daarvan kunt u nog een bezoek brengen aan Ouwehands dierenpark (http://www.ouwehand.nl/). Halverwege de route steekt u een keer een weiland met vriendelijke koeien over, de hond MOET daar aan de lijn.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt.

Reacties op wandelingen

Afwisselend

Fred Den Hertog, 18-01-2021

Deze wandeling doorkruist twee keer een bebouwde kom. Wij lopen veelal van het station naar de rivier en volgen dan het mooie pad langs het water tot restaurant Moeke. Vandaar RA richting de doorgaande weg en de route verder oppakken. Alternatief is een stukje aan de buitenzijde van Rhenen o.a. langs de stadswal en magnifieke kerktoren. Na de bebouwde kom een mooi stukje Lijstereng. Het struinpad kort na de Leemkuil is even wortslen met overhangende takken en vervelende bramenstruiken. Daarna volgt een mooi stuk Remmerstein met machtige beuken. Stukje Achterberg is best even doorbijten, maar daarna weer volop genieten van de mooie Laarsenberg.

Mooie wandeling maar weg kwijt

Heleen van der Meijden, 30-08-2020

Mooie wandeling maar in het bos iets voorbij punt 2 de weg kwijt geraakt. Steeds terug gelopen maar we konden niet vinden waar het mis was gegaan. Via Google maps naar de Leemkuil gelopen en daar verder de beschrijving gevolgd. Het had net geregend, dus we kregen bij het lopen over de struinpaden kletsnatte voeten. Beter doen als het droog is. Mooie vergezichten.

Reactie op Jan Willem Rotteveel

Bart van der Schagt, 01-07-2019

Jammer dat je het goede pad niet hebt gevonden. Mocht dat wandelaars na jou ook overkomen, dan zal ik proberen wat duidelijker te beschrijven. Tot nu toe is het daar nog niet misgegaan.

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Restaurant Cunera

Grebbeweg 1

3911 AS Rhenen

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info