Groene Wissel 114: Rhenen

Landgoed Remmerstein en Laarsenberg

Groene Wissel Rhenen
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  12 km

 • Startplaats:

  Rhenen

 • Startadres:

  station Rhenen
  Stationsplein 1
  3911 BK Rhenen

 • Coördinaten:

  51°57’24” N   5°34’40” E

Na het gezellige centrum van Rhenen wandelt u door de Stadsbossen van Rhenen en de bossen van Landgoed Remmerstein via het dorpje Achterberg naar het glooiende, open weide- en akkerlandschap aan de voet van de Laarsenberg. Na de geleidelijke beklimming daarvan kunt u nog een bezoek brengen aan Ouwehands dierenpark (http://www.ouwehand.nl/). Halverwege de route steekt u een keer een weiland met vriendelijke koeien over, de hond MOET daar aan de lijn.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Mooie wandeling maar weg kwijt

Heleen van der Meijden, 30-08-2020

Mooie wandeling maar in het bos iets voorbij punt 2 de weg kwijt geraakt. Steeds terug gelopen maar we konden niet vinden waar het mis was gegaan. Via Google maps naar de Leemkuil gelopen en daar verder de beschrijving gevolgd. Het had net geregend, dus we kregen bij het lopen over de struinpaden kletsnatte voeten. Beter doen als het droog is. Mooie vergezichten.

Reactie op Jan Willem Rotteveel

Bart van der Schagt, 01-07-2019

Jammer dat je het goede pad niet hebt gevonden. Mocht dat wandelaars na jou ook overkomen, dan zal ik proberen wat duidelijker te beschrijven. Tot nu toe is het daar nog niet misgegaan.

Bij punt 3 te onduidelijk

Jan Willem Rotteveel, 30-06-2019

Bij punt 3 van de routebeschrijving raakte ik na de leemkuil de weg kwijt en kwam ik op een mountainbikepad terecht. Het was sowieso in de stadsbossen erg druk met mountainbikers en op de verharde wegen was het verder ook druk met racefietsers en 'gewone' fietsen. Na het struinpad waar je het hekje moet sluiten, bijna aan het eind van nummer 3 had ik tussen de koeien moeten lopen, maar ik ga niet tussen zulke grote beesten lopen. Ben terug gegaan naar de asfaltweg over de Oude Veensegrindweg en daar overgestoken naar de akkers. En het ging erg veel over verharde wegen.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Restaurant Cunera

Grebbeweg 1

3911 AS Rhenen

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info