Groene Wissel 253: Sassenheim

Randstadgroen

Groene Wissel Sassenheim
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  17 km

 • Startplaats:

  Sassenheim

 • Startadres:

  station Sassenheim
  Wasbeeklaan
  2361 HG Sassenheim

 • Coördinaten:

  52°12’53” N   4°30’56” E

Onderweg wandelt u driemaal een km langs een drukke weg: heeft u daar geen zin in, dan moet u deze wandeling niet maken. Kunt u dat en wat bebouwing trotseren, dan zullen de vele groene plekken in dit drukke deel van de Randstad u verrassen: langs Sassenheim een prachtig randpark, de ruïne van Teylingen, een autoarm asfaltwegje dwars door de bollenvelden, in Voorhout twee parkjes, recreatiegebied Elsgeest, de prachtige Klinkenbergerplas, het groene Spoorpad langs Warmond (u steekt daarna zelfs een weilandje over), het imposante Mariënhavencomplex, een kerkruïne en tot slot de romantische bossen van landgoed Huys te Warmont.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Groene Wissel Sassem

A. van L., 14-01-2019

Op een januari-dag met zowel buien als zon deze Groene Wissel gelopen. Hij viel tegen in vergelijking met de GW Leiden; er was op het landgoed in Warmond na weinig bijzonders te bezien. Zoals eerder genoemd: het is relatief veel lopen langs autowegen. Soms een modderig paadje en veel tuin/akkerbouw. De routebeschrijving is goed te volgen. Voor een winterwandeling niet direct aan te raden. Met goed gezelschap alsnog een prettige wandeldag gehad.

GW Sassenheim

Kees Loogman, 06-09-2017

ja, je komt de nodige kilometers tegen die strak langs drukke (auto)wegen gaan. Maar ik heb ook tussen de koeien gelopen, over een doodstil, eeuwenoud kerkhof en door het mooie landgoed Huys te Warmond. Dus het was weer een prima Groene Wissel. Mijn tip voor horeca onderweg: De Oude School in Warmond, www.grandcafedeoudeschool.nl

Routebeschrijving aangepast.

Bart van der Schagt, 16-09-2014

T.g.v. van een gewijzigde verkeerssituatie bij de Klinkenbergerplas is de routebeschrijving daarop aangepast.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info