Groene Wissel 82: Scheemda

Slag bij Heiligerlee

Groene Wissel Scheemda
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  20 km

 • Startplaats:

  Scheemda

 • Startadres:

  station Scheemda
  Stationsstraat 85
  9679 EC Scheemda

 • Coördinaten:

  53°9’56” N   6°58’40” E

Met het eerste deel wandelt u door Scheemda en langs akkerlanden naar Midwolda. Onderweg komt u langs vele schitterende Herenboerderijen, sommige zijn net kleine kasteeltjes, dus geniet daarvan! Daarna kuiert u door de verstilde bossen van het uitgestrekte Landgoed Ennemaborgh naar Heiligerlee. Daar wandelt u langs het Klokkengieterijmuseum en het Museum Slag bij Heiligerlee. Het laatste deel gaat over twee fraai beboste Groninger stuwwallen en door weids akkerland. Al met al een bijzonder afwisselende wandeling door een streek met een rijke cultuurgeschiedenis!

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Reactie op Anko en Mien

Bart van der Schagt, 07-08-2015

Dankzij deze 2 wandelaars is de route nog mooier geworden: minder asfalt en daarvoor in de plaats een fraai grasdijkje langs een vaart. De routebeschrijving is hiermee weer helemaal up-to-date. Bedankt voor de tip!

Statige boerderijen, verrassend natuurschoon

Anko en Mien, 03-08-2015

Vandaag, 2 Augustus, deze wandeling tijdens werkelijk prachtig wandelweer gelopen en wat waren we verrast! Er gaat niets boven Groningen is een slogan die echt telt bij deze wandeling. Van tevoren verwacht dat we veel weidse velden e.d. zouden zien, maar naast deze weidse velden werden we getrakteerd op mooie (bos)lanen, prachtige graspaden en mooie, indrukwekkende boerderijen, kortom: We hebben genoten! Misschien een kleine aanvulling: Onder nr. 1 staat: Na 300m zijweg RA(oudlandseweg) hier heeft men één en ander vernieuwd zodat er nu geen naamsvermelding is van de straat maar bovendien is het veel leuker om daar ipv op de weg, op het verhoogde graspad te lopen langs het water. Na ong. 500m verlaat je via een klein trappetje dit pad en kun je op de weg verder lopen. Wel moet je dan opletten waar je het dammetje over moet........ Het is maar een aanvulling, niet noodzakelijk........ Verder een TOP wandeling!!!!!!!!

Scheemda: groningse pracht

Albertine Schoester, 07-06-2013

Zojuist weer in de trein terug gestapt. Dit is zeker een mooie route. Een wijziging wel, onder punt 2: kort na een kruising La na ruim 100 meter een brugje..... Die heb ik niet gezien, wel een dammetje. Overigens is in het bos van Westerlee de graspaden opgehoogd met zand. Bovendien als je uit dat bos komt is er aan je rechterhand 50 m. verderop een officieel Rustpunt waar je koffie,thee.....enz. kunt krijgen. De route is zoals vertrouwd weer uitstekend in elkaar gezet.

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Lunchroom De Kleine Haven

Hoofdweg 127

9681 AC Midwolda

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info