Groene Wissel 601: Scheveningen

Pannenkoekroute Het Pannekoekenhuisje

Groene Wissel Scheveningen
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  9 km

 • Startplaats:

  Den Haag

 • Startadres:

  station Den Haag Centraal
  Koningin Julianaplein 10
  2595 AA Den Haag

 • Coördinaten:

  52°4’53” N   4°19’23” E

Met deze leuke wandeling van ongeveer twee uur krijgt u veel van het prachtige en groene Den Haag te zien. Vanaf station Den Haag Centraal wandelt u langs park Koekamp (met een groot hertenkamp) en het Malieveld. Vanaf station Den Haag Holland Spoor kuiert u een flink stuk door het supergezellige centrum en langs het Binnenhof. Bij de Hofvijver komen de routes samen en volgt een zeer afwisselende wandeling over het groene Lange Voorhout en daarna langs maar liefst drie paleizen: paleis Kneuterdijk, paleis Noordeinde en het zeer bijzondere Vredespaleis. Daarna banjert u dwars door de Scheveningse Bosjes en langs de haven naar het strand van Scheveningen. Daar aangekomen kunt u er voor kiezen over het brede strand, langs de zeer talrijke gezellige strandpaviljoens of over de ruime boulevard naar het Scheveningse Kurhaus, waar ook 't Pannekoekenhuisje is, te lopen. Daarna is het nog een paar minuten gaans naar de tram die u naar het station Den Haag Centraal brengt. En heeft u nog tijd over, die tram komt langs Madurodam en stopt daar. Wandel je niet over het strand, dan mag de hond mee!

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Lekkere pannenkoekentocht

Frank van der Meer, 30-11-2017

Onze eerste pannenkoekroute is direct een voltreffer. In een wandeling die je op een achternamiddag kunt doen, zie je heel wat van Den Haag en Scheveningen. Vanaf station Hollands Spoor lopen we langs Binnenhof en Vredespaleis. We schrijden door chique wijken vol ambassades. En struinen door Scheveningse Bosjes. En nog veel meer. Aanrader! Verslagje en foto's bekijken? Ga naar Frankwandelt.nl/gwscheveningen

Kerstwandelen bij Scheveningen

Vera Wandelt, 26-12-2016

Wat een mooie combinatie tussen stad en strand is deze wandeling. Alhoewel we de meeste paden al hebben betreden rondom Den Haag was dit bij uitstek wandeling voor tussendoor. Voor meer ervaringen over deze wandeling lees ook mijn blog: https://verawandelt.wordpress.com/2016/12/26/kerstwandelen-bij-scheveningen/

Zebraklok

Bart van der Schagt, 22-08-2016

Die zebraklok zal af en toe weleens op stal gaan. Het is in ieder geval het stationsplein schuin naar links oversteken, naar rechts de weg oversteken en dan RD de groenstrook met rechts een park in.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

't Pannekoekenhuisje Scheveningen

Strandweg 17 - 17a

2586 JK Den Haag

Paviljoen Malieveld

Koekamplaan 6

2594 AA 's-Gravenhage

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info