Groene Wissel 431: Schiermonnikoog 2

Kwelder, Strand, Bos en Dorp

Groene Wissel Schiermonnikoog 2
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  20 km

 • Startplaats:

  Schiermonnikoog

 • Startadres:

  veerdam Schiermonnikoog

  Schiermonnikoog

 • Coördinaten:

  53°28’22” N   6°11’43” E

Deze wandeling kan niet tijdens het vogelbroedseizoen (15 april - 15 juli) gelopen worden. Vertrekpunt van deze rondwandeling is de veerboot aan de Veerdam of de VVV aan de Reeweg. Na de veerdam en een flinke tippel over de hoge Waddenzeedijk gaat u het oostelijk kweldergebied in. Eerst over wat schelpenpaden en daarna een flink stuk over graspaden en -wegen met onderweg meerdere kreken waar u langs loopt en middels loopplanken oversteekt. Eenmaal aangekomen op het immens brede strand wandelt u 4 km langs de kustlijn langs diverse muien en prielen naar strandpaviljoen De Marlijn. Daarna krijgt deze fantastische wandelroute een heel ander aanzien: door rietlandmoerassen en lage duinbossen kuiert naar en door het supergezellige karakteristiek dorp, waar u eventueel de bus naar de boot kunt nemen. Het laatste stuk kunt u natuurlijk ook wandelend afleggen over de brede Waddenzeedijk. Vanwege de vele graspaden door de (soms natte) kwelders doet u er goed aan hoge, waterdichte schoenen aan te trekken. Komt u hier een dagje voor uw rust en heeft u geen behoefte aan het rondje naar, door en om het dorp: wandel dan de 16 km lange Groene Wissel 432. Deze gaat vanaf begraafplaats Vredenhof door een stukje bos en over wat verharde wegen door de Banckspolder rechtstreeks naar de veerboot.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt.

Reacties op wandelingen

Route onbegaanbaar

Roland Postma, 28-02-2020

Deze route was vandaag volkomen onbegaanbaar tenzij met misschien met laarzen. Het is prachtig! Kortom vraag na wat er begaanbaar is.

Wel of geen streepje

Bart van der Schagt, 11-09-2016

In een routebeschrijving is elke richtingverandering belangrijk. Om nou één richtingverandering te onderstrepen voor één wandelaar die één keer eigenwijs was... Toch maar goed lezen dus en doen wat er staat ;-)

Schiermonnikoog (meer dan) 20 km

Ellen van Buiten, 11-09-2016

Op 24-8-2016 met de boot naar Schier en de 20-km-route gelopen. Zonnige dag, erg druk op het eiland. Onder 1. eigenwijs geweest en bij 'Na ca 1km op de Y-splitsing links aanhouden (Stuifdijk / Paal 10)' doorgelopen i.p.v. links aan te houden. Ik kwam uiteindelijk wel uit op het Waterstaatspad, maar moest een eind terug lopen om weer bij de brede zanderige duindoorgang te komen. Misschien iets explicieter aangeven dat je echt links (streepje er onder) moet aanhouden? Verder mooie dag gehad!

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info