Groene Wissel 84: Schiermonnikoog

Parel van de Wadden

Groene Wissel Schiermonnikoog
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  15 km

 • Startplaats:

  Schiermonnikoog

 • Startadres:

  veerdam Schiermonnikoog

  Schiermonnikoog

 • Coördinaten:

  53°28’22” N   6°11’43” E

Op het kweldergebied na (tijdens het vogelbroedseizoen gesloten!) maakt u met deze Waddenwissel kennis met bijna alle facetten van dit mooie afwisselende eiland: door polders, een stukje bos en over een prachtige grasweg door rietlanden steekt u wandelend het eiland over naar het zeer brede Noordzeestrand met jonge duinen. Over kronkelige voetpaadjes en schelpenpaden door het bos naar en door de Westerduinen. Na een bezoek aan de vuurtoren via de binnenduinen naar het schilderachtige dorpje. Bent u hier voor een dag, dan begint en eindigt de wandeling vanaf de Veerdam, dus vanuit de boot gelijk aan de wandel. Bent u hier wat langer, dan kunt u deze wandeling beginnen en eindigen bij de VVV in het dorp.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Dagje Schiermonnikoog

Willem Scherpenisse, 18-07-2020

Heerlijke wandeling! We hebben ons er de hele dag mee vermaakt. Direct vanaf de boot aan de wandel. Wel rustig aan natuurlijk, koffie bij de eerste strandtent, pootje baden bij de zee, lunchen bij de volgende tent en een welverdiend biertje natuurlijk bij Graaf Bernstorff in het dorpje. Vervolgens langs jachthaven en dijk weer terug naar de boot. Prima beschrijving. Struinpaadje overigens prima te lopen! (Wel even opletten dat je het juiste paadje neemt ?)

Heerlijke waddenwissel!

Frank van der Meer, 24-08-2019

Waddenwandeling langs alle highlights van Schiermonnikoog. Je wandelt door polders en rietlanden, en struint een paar kilometer over het waanzinnig brede Noordzeestrand. Via kronkelpaadjes en schelpenpaden door bossen bereik je de rode vuurtoren. En daarna kun je lekker uitpuffen op een van de terrassen van het idyllische dorpje. Heerlijke rondwandeling! Foto's en verslagje bekijken? Ga naar Frankwandelt.nl/schier84

Reactie op Tammo

Bart van der Schagt, 11-06-2019

Je vond het een leuk stukje, dat struinpaadje. Dus ben je er redelijk goed doorheen gekomen. Wat is dan de betekenis van 'niet meer te lopen'? Kan dat per wandelaar verschillen? Omdat het hier slechts om varens gaat, lijkt het me nog steeds goed om te doen: het is niet voor niets een struinpaadje. En wie weet kun je hier en daar om de varens heen lopen. Dát maakt dat paadje nou zo leuk.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info