Groene Wissel 84: Schiermonnikoog

Parel van de Wadden

Groene Wissel Schiermonnikoog
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  15 km

 • Startplaats:

  Schiermonnikoog

 • Startadres:

  veerdam Schiermonnikoog

  Schiermonnikoog

 • Coördinaten:

  53°28’22” N   6°11’43” E

Op het kweldergebied na (tijdens het vogelbroedseizoen gesloten!) maakt u met deze Waddenwissel kennis met bijna alle facetten van dit mooie afwisselende eiland; door polders, een stukje bos en over een prachtige grasweg door rietlanden steekt u wandelend het eiland over naar het zeer brede Noordzeestrand met jonge duinen. Over kronkelige voetpaadjes en schelpenpaden door het bos naar en door de Westerduinen. Na een bezoek aan de vuurtoren via de binnenduinen naar het schilderachtige dorpje. Bent u hier voor een dag, dan begint en eindigt de wandeling vanaf de Veerdam; dus vanuit de boot gelijk aan de wandel. Bent u hier wat langer, dan kunt u deze wandeling beginnen en eindigen bij de VVV in het dorp.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Mooie route

Ali Tekaat, 19-06-2018

De Groene Wadden Wissels route nr. 84 hebben we afgelopen weekend (medio juni 2018) gewandeld. Fijne route met van alles wat en een duidelijke routebeschrijving. Bij nr. 2 van de beschrijving was het genoemde "struinpaadje" deels dichtgegroeid door varens maar nog wel te doen. Zoals al eerder gemeld dient u rekening te houden met een 45-50 min. voor het laatste stuk van het dorp naar de veerboot.. Ook fijn dat we regelmatig een stop konden houden bij horeca.

Mooie wandeling

Lalage, 14-04-2018

Dit is een mooie wandeling om kennis te maken met het eiland. Het gaat door weilanden, over het strand en door het dorp. Het laatste stuk is wel lang, een heel eind langs de dijk, dus let op dat je op tijd vertrekt uit het dorp om de boot te halen, want dat is nog wel drie kwartier lopen.

Mooie wandeling

Frank, 15-08-2017

Alles wat Schiermonnikoog te bieden heeft vind je in deze wandeling terug. De schelpenpaden worden in het hoogseizoen ook druk befietst, voor wandelaars op drukke dagen misschien iets minder aantrekkelijk.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info