Groene Wissel 451: Schokland

Eiland in de Polder

Groene Wissel Schokland
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  17 km

 • Startplaats:

  Nagele

 • Startadres:

  bushalte Nagele, Nagele
  Ploegstraat
  Nagele

 • Coördinaten:

  52°38’39” N   5°43’20” E

Omdat Schokland per openbaar vervoer niet of nauwelijks bereikbaar is, start deze route in Nagele. Dat heeft twee nadelen: u kuiert ruim 2 km. over smalle grasrandjes strak langs enorme akkers, sommigen zullen dat moeizaam en vermoeiend vinden. Het alternatief is bijna 4 km. asfalt, welke u op de terugweg ook moet wegtrappen. Met de auto reizen is dus een betere optie. Doet u dat of lukt het u toch met de bus naar Schokland te komen (ma t/m vrij 's morgens 1 buurtbus heen en 's middags 1 buurtbus terug), dan start deze route (van dan 10 km) bij het Museum van Schokland (punt 3).

Voor al deze moeite krijgt u heel veel terug: een unieke rondwandeling waarmee u letterlijk de contouren van dit voormalige Zuiderzee-eiland in zijn geheel volgt, onderweg kuiert u langs bijzondere eilandmonumenten en leest u op de talrijke informatiepanelen niet alleen veel over de geschiedenis van Schokland, maar ook over de geologische geschiedenis van Flevoland en de vroege bewoners van de voormalige Zuiderzeebodem. Een bezoek aan het Museum van Schokland is de moeite waard, u komt er langs. Tijdens de route wandelt u door de Gesteentetuin: een bos vol verschillende soorten (zwerf)stenen met uitgebreide uitleg daarover. Kortom: niet alleen een bijzondere maar ook leerzame wandeling! De hond kan wel mee als u afziet van het akkertraject.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Geef als eerste een reactie.

In de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Gasthuis de Lichtwachter

Vluchthavenpad 1

8319 AD Schokland

Hof van Schokland

Oud Emmeloorderweg 24

319 AE Schokland

Museum Schokland

Middelbuurt 3

8319 AB Schokland

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info