Groene Wissel 129: 't Harde

Ecologisch Landgoed Zwaluwenburg

Groene Wissel 't Harde
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  18 km

 • Startplaats:

  't Harde

 • Startadres:

  station 't Harde
  Eperweg 123
  8084 HD 't Harde

 • Coördinaten:

  52°24’32” N   5°53’30” E

Bos, heide, een zandverstuiving, kleinschalig boerenland met lommerrijke landwegen, twee prachtige landgoederen en, het kan niet op; de befaamde Dr A. Vogel Tuinen. Deze tuinen liggen in het volledig ecologisch beheerde landgoed Zwaluwenburg. Hier komen de grondstoffen vandaan voor de productie van de homeopathische geneesmiddelen van Biohorma. In dit landgoed liggen ook een prachtig kasteel en een landgoedwinkel. Kortom; een wandeling die bol staat van de afwisseling waar u volop van zult genieten! Wilt u meer tijd kunnen besteden voor het bezoek aan de Dr A. Vogel Tuinen en volledig het ecologisch beheerde Landgoed Zwaluwenburg kunnen 'bewandelen'; wandel dan Groene Wissel-wandeling 135 't Harde / Dr A. Vogel Tuinen.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Ook een tweede keer was het genieten!

Cokky, 08-11-2017

Een prachtige wandeling door afwisselende natuur, met een mooie zandafgraving, bos, hei en boerenland!! Deze wandeling had ik ook eind augustus al met een vriendin gemaakt maar ook een tweede keer was het genieten!

Afwisselend en mooi

Marco Hokke, 01-08-2017

Een prachtige wandeling langs bos, hei, weilanden en door landgoederen. Veel afwisseling, soms even zoeken naar de route maar over het algemeen goed te volgen. De horeca aan het begin/eind is pas vanaf 16 uur open, handig om te weten.

Route en horecagelegenheden onderweg

Hans Soer, 04-09-2015

Wij liepen 3 september deze zeer afwisselende en boeiende wandeling met veel plezier. Een paar opmerkingen. De op de topografische kaart aangegeven horecagelegenheid tussen punt 3-4 was in geen velden of wegen te bekennen. Dat zou te maken kunnen hebben met het seizoensgebonden (zomerse) karakter. De horeca bij punt vier (A.Vogel tuinen) bestaat uit koffie en thee uit een automaat. Niet aan te bevelen. Dat betekende voor ons, dat wij alleen in t-Harde en bij het AC restaurant (vlak na de start en vlak voor de finish een kopje koffie konden drinken. Iets om rekening mee te houden. De route was goed te volgen. Noties bij punt 3; de route geeft aan het eind van dit punt aan; 'in de verte en landhuis .Strak voor het graslandhek RA een smal voetpad' Beter is; einde landweg T-kruising oversteken en vlak voor graslandhek RA en dan het smalle voetpad richting het landhuis volgen.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

AC restaurant

Eperweg 94

8084 HK 't Harde

Rustpunt Familie Karzijn

Koeweg 23

Doornspijk

Rustpunt Familie Polinder

Berkenweg 2

8085 RT Doornspijk

Zorgboerderij en landgoedwinkel A. Vogel

Eperweg 3-5

8084 RB 't Harde

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info