Groene Wissel 321: Terschelling, Oosterend

Stille Duinen en Strand

Groene Wissel Terschelling, Oosterend
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  11 km

 • Startplaats:

  Oosterend (Fr)

 • Startadres:

  bushalte Oosterend, Oosterend

  Oosterend

 • Coördinaten:

  53°24’16” N   5°22’47” E

Op dit prachtige eiland zijn vele, al dan niet van paaltjes voorziene, wandelroutes te vinden; deze gaan vaak over gebaande paden en wegen en zijn in het hoogseizoen niet echt stil te noemen. De drie Groene Wissel-wandelingen 319 + 320 + 321 gaan door de stillere gebieden, volgen vaak kilometerslange kronkelende voetspoortjes door natte en droge duinvalleien, steken 'in het wild' hoge duinformaties en brede zandvalleien over, komen in het bos regelmatig over spannende slinger- en struinpaadjes en uiteraard wordt het strand niet vergeten. Alle drie de routes hebben hetzelfde karakter: veel puur natuur, avontuurlijk en over grote delen uitermate rustig. Route Midsland heeft als extra een paar landwegen door de polders en een flink stuk over de Waddenzeedijk. Na een natte periode kan het in de vochtige duinvalleien behoorlijk soppig zijn, dus trek dan hoge waterdichte schoenen aan en van de gps-track op uw smartphone zult u veel plezier hebben!

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Piet's lage hekje

Bart van der Schagt, 09-06-2018

Piet, bedankt voor de tip, heb ik in de routebeschrijving verwerkt. Het is trouwens maar een laag hekje...

Groene wissel 321

Piet, 09-06-2018

Inderdaad een tocht die naar meer smaakt. Eén opmerking: halverwege de tweede tekstkolom wil de samensteller je over een hekje laten stappen. Als je op dit punt een eindje naar rechts loopt, vind je links om de hoek een - weliswaar smalle - doorgang door het hek, en loop je zonder capriolen te hoeven uithalen direct op het goede pad.

Mooi te combineren met geocachen

Hanneke en Fred Wandelaars, 27-04-2015

Prachtige en gevarieerde wandeling. Vonden het erg moeilijk om de beschrijving van de route dwars door de duinen te lezen. (het traject vanaf het bunkertje). Zijn uiteindelijk wel weer op het juiste pad gekomen. We hebben tijdens de wandeling ook nog kunnen geocachen. Heel prettig dat de tocht start en eindigt bij een zeer gastvrij restaurant.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info