Groene Wissel 325: Texel, De Koog

De Sluftervallei

Groene Wissel Texel, De Koog
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  17 km

 • Startplaats:

  De Koog

 • Startadres:

  bushalte Dorpsstraat, De Koog
  Dorpsstraat
  De Koog

 • Coördinaten:

  53°5’50” N   4°45’47” E

Absoluut hoogtepunt van deze afwisselende bos-, strand-, duin- en cultuurlandschapwandeling is de Sluftervallei, waar de zee door een breed gat in de duinenrij het eiland 2x per dag een enkele kilometer penetreert en waar u van Staatsbosbeheer vrij mag rondstruinen. En dat gaat u daar zeker doen: met laag water wandelt u over graspaadjes langs meerdere kreken en zullen een enkele keer de schoenen even uitmoeten om pootje badend wat kreken over te steken. Wees niet ongerust, er is ook een droge route. De wandeling naar die Slufter mag er ook wezen: na de gezellige Dorpsstraat, bos en strand maakt u een kilometerslange duinlandschapwandeling langs een natuurreservaat. De terugweg door het cultuurlandschap gaat over graspaden, rustige verharde wegen en fietspaden (en stukje langs een drukke weg, dat is dan geen onaangename verrassing).

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Even een reactie op Jacqueline

Gerrit-Jan, 16-02-2017

Bart zet overal in Nederland Gw s uit , als hobby. Wij wandelen deze met veel plezier na en komen zodoende op plekken waar we anders echt nooit zouden zijn gekomen. Zo ook deze wandeling en wij vonden hem prima te doen. En als er wat fout is , is veranderd geven we dat aan Bart door, hij past de beschrijving aan en hoppa voor de volgende is alles weer in orde. Zo doen alle wandelaars dat en zo blijven de GWs leuk om te doen. En een aanvullend advies : zet de wandeling op je telefoon. (gewoon als hulpmiddel) .

Reactie op Jacqueline De Greef

Bart van der Schagt, 12-02-2017

Dat klinkerpaadje naar links kun je gemist hebben doordat er veel blad op lag. Ik geef daar nog een aanwijzing niet verkeerd te lopen. Door het hek: je hebt de routebeschrijving niet goed gelezen, er staat daar VOOR het hek. De tekening komt daarmee overeen en klopt dus wel. Dat de gemeente een lantaarnpaal heeft weggehaald, daar kan een routemaker niets aan doen. Ook hier geef ik meerdere aanwijzingen het goede pad te kunnen vinden. Al met al: slechte routebeschrijving of niet goed oplettende / niet goed lezende wandelaar?... Om na een (misschien door jou?) gemist pad en een ontbrekende lantaarnpaal een routebeschrijving hier slecht te noemen gaat mij te ver.

Texel wandeling 325

Jacqueline De Greef, 12-02-2017

Erg mooie wandeling over Texel, maar de beschrijving is slecht! Zaterdag 10 februari in de snijdende wind gelopen. 1) de eerste 100 meter na de reddingsbrigade is geen klinkerpaadje naar links gevonden. 2) bij punt 2 zegt de instructie; door het hek en het over het klinkerpaadje, maar de tekening geeft aan na de brug maar voor het hek links af slaan. 3) vlak voor het bosje bij de koog kan je lang wachten op een lantaarnpaal bij 2 bospaden.. dankzij de nodige wandelervaring en sitytrail wandel kaarten toch wel uitgelopen en genoten.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info