Groene Wissel 509: Texel, Den Burg

De Hoge Berg

Groene Wissel Texel, Den Burg
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  11 km

 • Startplaats:

  Den Burg

 • Startadres:

  bushalte Elemert, Den Burg
  Elemert
  Den Burg

 • Coördinaten:

  53°3’8” N   4°47’49” E

Na het gezellige dorpje met pittoreske straatjes maakt u een afwisselende wandeling door Landschapreservaat De Hoge Berg. U kuiert daar over omwalde graswegen en -paden naar en door het op de berg gelegen bos Doolhof. Onderweg geniet u van het rustieke licht glooiende landschap en prachtige uitzichten. Daarna gaat de tocht over avontuurlijke graspaden door kleinschalig boerenland Brakenstein naar De Schans, welke u kunt bezichtigen. Na een stukje Waddenzeedijk en door natuurreservaatje Ceres voeren rustige binnendoorwegjes, prachtige graswegen en -paden en een schelpenpad u weer naar de bushalte in Den Burg. Daar kunt u het horecarijke centrum nog even induiken, want onderweg is er geen horeca. Honden zijn op deze route beslist verboden!

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Reactie op Dick Duineveld

Bart van der Schagt, 29-07-2019

Bedankt voor het melden, ik pas de routebeschrijving aan.

Fraaie wandeling met veel schapen!

Dick Duineveld, 29-07-2019

Gisteren deze wandeling gelopen door een prachtig en gevarieerd landschap. Begonnen met zonnig weer, halverwege daalde de temperatuur een flink aantal graden door de opkomende zeemist. Erg genoten! Wat kleine opmerkingen over de route: bij 1: 'Blijf RD gaan, ook op het grote plein, richting kerk': op dit grote plein wordt momenteel een appartementencomplex gebouwd, meest handig is om linksom de bouwplaats te lopen. Bij 3: 'naast wit gebouwtje 1970 over de trap de dijk op en af': de werkzaamheden aan de dijk zijn nog steeds aan de gang maar wij zijn over een hekje klimmend toch de dijk opgelopen echter zonder gebouwtje 1970 te zien. En: 'over een smal graspaadje de wal met daarop een bruin SBB-bordje (Ceres)': het smalle graspaadje is vervangen door een nieuwe betonnen trap.

Lekkere Texel-tocht!

Frank van der Meer, 27-07-2018

Mooie zomerse wandeling over vakantie-eiland Texel. Omdat ik hem te kort vond voor de lange reis, heb ik deze fraaie Groene Wissel Den Burg gecombineerd met Groene Wissel Oudeschild. Ondertussen enorm genietend van natuurreservaat De Hoge Berg, de idyllische dorpjes Den Burg en Oudeschild, en het uitgestrekte Wad. Aanrader! Foto's en verslagje bekijken? Ga naar Frankwandelt.nl/gwdenburg

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info