Groene Wissel 379: Tubbergen

Landgoed Baasdam en Vasser Grafveld

Groene Wissel Tubbergen
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  18 km

 • Startplaats:

  Tubbergen

 • Startadres:

  bushalte Julianastraat, Tubbergen
  t.h.v. Julianastraat 6
  Tubbergen

 • Coördinaten:

  52°24’32” N   6°46’52” E

Zowel op de heen- als de terugweg moet u een flink stuk door de bebouwing, heen zelfs door een industriegebiedje, dat is dan mooi meegenomen! Dat laatste staat in schril contrast met het wandelgenot dat u daarna gaat ervaren: werkelijk prachtige slingerpaadjes door het mooie kleinschalige landgoed Baasdam, waar u ook even langs de Baasdammerbeek kuiert. Over lommerrijke landwegen en ook wat rustige binnendoor asfaltwegjes gaat u daarna op weg naar het Vasser Grafveld: een heideveld met daarin talrijke prehistorische grafheuvels, best wel een beetje bijzonder. Van de rest van de wandeling zult u ook genieten: door een enkel bos, over landwegen en rustige asfaltwegjes wandelt u door het fraaie coulisselandschap weer naar de bus. Voor de horeca halverwege moet u 700 m van de route afwijken.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Reactie op Tom Louwinger

Bart van der Schagt, 06-01-2018

Vandaag het stuk nagelopen waar Tom twee opmerkingen over had. Dat van dat prikkeldraad klopt, bosweg is daar afgesloten. Dat van dat struinpaadje klopt niet, je komt daar niet langs een caravan met veel troep en die landweg is (na het goed gelopen stukje) heel goed te zien. Ik denk dat Tom het verkeerde pad is opgegaan.

Reactie op Tom louwinger

Bart van der Schagt, 15-11-2017

Tom, bedankt voor de melding. Tijd om de route even van internet af te sluiten en op pad te gaan voor het aanpassen.

Veranderingen

Tom louwinger, 14-11-2017

Na nr3 einde asfaltweg RD oversteken en een tikkie naar rechts het bos in : er is nu een versperring met prikkeldraad met rood wit lint. wij zijn er toch ingegaan en kwamen inderdaad halverwege een grafheuvel tegen. nr4 hoge haagbeuk moet zijn: hoge beuken haag ook bij nr4 Na de vijver , bij het beeldje van de Melkrijder RD; struinpaadje door bosrandje met rechts veel hoge hulststruiken. Aan het einde staat nu een caravan met heel veel troep er om heen. De landweg is niet meer te zien. We hebben deze wandeling op 13-11-2017 gemaakt

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info