Groene Wissel 483: Utrecht CS

Singels, Parken, Hofjes, Grachten en Binnenstad

Groene Wissel Utrecht CS
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  14 km

 • Startplaats:

  Utrecht

 • Startadres:

  station Utrecht Centraal
  Stationshal 12
  3511 CE Utrecht

 • Coördinaten:

  52°5’21” N   5°6’35” E

Deze wat lange stadswandeling kan in twee keer gelopen worden, lees voor de bijzonderheden de inleiding van de wandelroute. Deze superafwisselende en boeiende stadswandeling voert u langs de groene Catharijnesingel over de stadswal, langs het Spoorwegmuseum, door vele parken (waaronder het Wilhelminapark, een Rosarium, Stadsnatuurpark Bloeyendael en het Griftpark), door de Voorveldse Polder, de rustieke Wittevrouwenwijk en de oude binnenstad. Daar kuiert u langs de Weerdsingel, de Oude- en Nieuwegracht, de Domtoren en -kerk, door gezellige winkelstraten, smalle steegjes en rustieke hofjes naar de kloostertuin van de Mariaplaats. Na het winkelcentrum Hoog-Catharijne stapt u weer vlot in de trein. Voor meer details, lees de uitgebreide en inspirerende inleiding van de wandelroute.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Stationsomgeving

Bart van der Schagt, 09-05-2019

De verbouwingen aan het vernieuwde stationsplein (uitgang Centrum) zijn klaar. De route is aangepast .

Reactie op Hans Soer

Bart van der Schagt, 16-02-2019

Een enkele reactie hieronder wordt door mij aangeven hoe je hier tijdelijk moet lopen.

Routebechrijving

Hans Soer, 16-02-2019

Beste Bart, Gisteren ( 15 febr.2019) deze mooie afwisselende stadswandeling met veel plezier gelopen. De routebeschrijving was perfect. Bart, Punt van aandacht: een vriendelijk verzoek om de aanvang van de wandeling (punt A ) te wijzigen. Tweede zin: 'Aan het einde van die hal enz'. Bij de OV winkel via trap het station verlaten is vanwege een (langdurige) verbouwing NIET mogelijk. Alternatief. Loop naar de ingang van winkelcentrum Hoog-Catharijne .Binnen houdt u steeds rechts aan. Na een paar honderd meter ziet u een handwijzer en volg de richting Laan van Puntenburg- Moreelse Park. U verlaat het station en slaat direct RA en daarna LA (langs het park) richting een groot donker kantoorgebouw. Halverwege ziet u rechts een verbindingsbrug tussen twee oude kantoorgebouwen. Voor het kantoorgebouw LA en route zoals beschreven vervolgen.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info