Groene Wissel 483: Utrecht CS

Singels, Parken, Hofjes, Grachten en Binnenstad

Groene Wissel Utrecht CS
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  14 km

 • Startplaats:

  Utrecht

 • Startadres:

  station Utrecht Centraal
  Stationshal 12
  3511 CE Utrecht

 • Coördinaten:

  52°5’21” N   5°6’35” E

Deze wat lange stadswandeling kan in twee keer gelopen worden, lees voor de bijzonderheden de inleiding van de wandelroute. Deze superafwisselende en boeiende stadswandeling voert u langs de groene Catharijnesingel over de stadswal, langs het Spoorwegmuseum, door vele parken (waaronder het Wilhelminapark, een Rosarium, Stadsnatuurpark Bloeyendael en het Griftpark), door de Voorveldse Polder, de rustieke Wittevrouwenwijk en de oude binnenstad. Daar kuiert u langs de Weerdsingel, de Oude- en Nieuwegracht, de Domtoren en -kerk, door gezellige winkelstraten, smalle steegjes en rustieke hofjes naar de kloostertuin van de Mariaplaats. Na het winkelcentrum Hoog-Catharijne stapt u weer vlot in de trein. Voor meer details, lees de uitgebreide en inspirerende inleiding van de wandelroute.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Stationsomgeving GW483

Bart van der Schagt, 27-08-2018

In mijn aanwijzing (in de reactie hier een stukje lager) hoe je het winkelcentrum moet verlaten schrijf ik 'na ANWB'. Die zit daar niet meer, is nu Prénetal.

Super mooie wandeling!

Naamloos 25-08-2018, 27-08-2018

Zaterdag, deze stadswandeling gelopen. Deze route komt bij ons in in de top 5 van groene wissels. Een route met veel afwisseling. perfecte routebeschrijving. Het was de hele dag vol op genieten. We willen die persoon, die deze route heeft uitgezet, heel erg bedanken hiervoor.

Prachtige stadswandeling!

Wim, 12-08-2018

Zojuist zijn we thuisgekomen van de lange wandeling in Utrecht nr. 483. Inderdaad een prachtige stadswandeling! We hebben er, zoals wordt aanbevolen, daar de hele dag voor uitgetrokken en hebben daar geen spijt van. Perfecte routebeschrijving, geen moment hoeven te zoeken. We wisten niet dat er in Utrecht zoveel mooie gebouwen en schitterende parken waren. We hebben met volle teugen genoten. Onze hartelijke dank voor deze mooie wandeling!

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info