Groene Wissel 12: Voorschoten

Wassenaarse landgoederen en Duivenvoordse polder

Groene Wissel Voorschoten
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  13 km

 • Startplaats:

  Voorschoten

 • Startadres:

  station Voorschoten
  Stationsplein 1
  2252 TW Voorschoten

 • Coördinaten:

  52°7’34” N   4°26’4” E

Na twee kilometer even flink doorgestapt te hebben gaat uw wandelfeest door de schitterende Wassenaarse landgoederen echt beginnen: dwars door de landgoederen De Paauw, Wiltzanck en Rust en Vreugd wandelt u naar en door de prachtige Duivenvoordse polder. Naar behoefte kunt u in Koninklijk Landgoed De Horsten nog een mooie lange of korte paaltjesrondwandeling maken (bezoek eerst de landgoedsite https://www.landgoederendehorsten.nl/toegangskaarten). Op de terugweg naar het station komt u door het Voorschotense wandelpark Rosenburgh.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Afwisselende wandeling

Dick Duineveld, 10-03-2020

Fraaie, afwisselende, wandeling. Op sommige plekken zijn er boswerkzaamheden maar met een beetje opletten kom je er wel uit, lijkt me allemaal tijdelijk. Bij 1: 'Bij 2 naast elkaar gelegen brugjes....': dat is 1 brugje. Na dit brugje kun je kiezen om op het brede pad rechtdoor te lopen of het voetpaadje rechts (loopt evenwijdig) te nemen.

Mooie wandeling

Monique, 28-11-2016

Een mooie wandeling in de groene gebieden van Wassenaar. De eerste 2 kilometers moet je even doorbijten, want dat is niet echt mooi. Maar daarna is het een zeker genieten! Nu - in de herfstperiode - zijn de paden in het 'landgoederen-gedeelte' (vooral punt 2) soms slecht te zien. Het GPS-bestand kan dan uitkomst brengen. Het wilgenpad aan het einde van punt 3 is echt schitterend! Een verslag met foto's vind je hier: https://t.co/gziuXEX3EJ

Wat mooier geworden

Bart van der Schagt, 18-08-2016

Deze schitterende wandelroute langs en door de Wassenaarse landgoederen heb ik hier en daar wat mooier gemaakt: door landgoed Rust en Vreugd over slingerende bospaadjes en in de Duivenvoordse- en Veenzijdsepolder over een zeldzaam mooi wilgenpaadje.

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Theehuis Jansland

Rosenburgherlaan 7

2252 AX Voorschoten

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info