Groene Wissel 315: Voorthuizen

Landgoed Gerven en Hoevelakense Beek

Groene Wissel Voorthuizen
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  19 km

 • Startplaats:

  Voorthuizen

 • Startadres:

  bushalte De Punt, Voorthuizen
  Hoofdstraat
  Voorthuizen

 • Coördinaten:

  52°11’6” N   5°36’10” E

Na de bebouwing, een graspad langs een beek en een taaie 1½ kilometer langs een wat drukke weg gaat u volop genieten van de rust en de zeer stille boswegen en spannende slingerpaden door het enorme, bijzonder afwisselende, kleinschalige particuliere Landgoed Gerven. Onderweg kruist u tweemaal de Veldbeek, wandelt langs menig nat heideveldje (met bijzonder flora, zoals klokjesgentiaan, bruine snavelbies, moeraswolfsklauw en gewone veenbies) en over rustige asfaltwegjes door het boerenbuurtschap Appel. De terugweg gaat over rustieke landwegen, door stukjes bos langs vennetjes en over graspaden een flink stuk langs de fraaie Hoevelakense Beek.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Boskap

Yolanda, 13-09-2017

Gisteren, een mooie zonnige dag, deze wandeling gelopen. Ik vond hem tegenvallen, teveel saaie wegen. Ik denk dat ik gewoon niet zo van dit soort landschap houd, of dat hij te lang was. Bij punt 4, na de slagboom, is een heel stuk bos gekapt. Met gps kom je er wel uit maar met de papieren versie zal dat niet meevallen. Jammer want dan moet je niet linksaf gaan maar dat lange rechte fietspad aflopen.

Hét natuurgeheim van de Vallei

Andre2, 17-04-2016

Dit gebied is een onbekend deel van de Gelderse Vallei maar erg fraai. Zeer afwisselende wandeling in prachtige boerenlandschap met volop natuurterreinen. Je komt ook langs een stuk natte heide (ze zijn bezig met het herstel hiervan). Bij buurtschap Appel is het (ook) buitengewoon fraai. Hier is het iets drukker met wandelaars maar op het overgrote deel van het eerste stuk kom je nauwelijks mede wandelaars tegen! Wat een rust! Wat betreft de drukke eerste ca. 1,5 - 2 km van de tocht: Wil je de heenreis niet het eerste deel langs de drukke weg lopen, neem dan de bus die langs deze weg ligt en start vanaf deze bushalte (met naam Stork of Near East Ministery) de wandeling. En: Als je een bus zoekt voor terug, kun je ook voor kiezen het stuk waar je LA zou gaan langs de Hoevelakensebeek (dus van de Appelseweg af) recht door te lopen (over de Appelseweg je tocht te vervolgen), je komt dan in het westen van de dorpsrand van Voorthuizen binnen en kan daar vandaan direct weer op de bus stappen! (Halte Verbindingsweg) Het wordt dan wel een soort A - B wandeling. (je komt niet op hetzelfde punt terug waar je bent begonnen). Je mijdt dan de bebouwde kom van Voorthuizen (en maakt de wandeling korter) zowel op het begin als het einde maar mist wel o.a. de tocht langs de Hoevelakensebeek en de fraaie dorpskerk.

Reactie op Mark van der Kroft

Bart van der Schagt, 21-03-2016

Die nattigheid kan ook de oorzaak zijn van de vele regenval in de afgelopen maanden. Mocht die natte situatie echter zo blijven, dan hoor ik dat hier graag en zal ik de route gaan aanpassen. Alvast bedankt wandelaars!

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info