Groene Wissel 403: Vught

Essche Stroom en Den Eikenhorst

Groene Wissel Vught
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  18 km

 • Startplaats:

  Vught

 • Startadres:

  station Vught
  Stationsstraat 30
  5261 VB Vught

 • Coördinaten:

  51°39’20” N   5°17’34” E

Na het centrum wandelt u langs de imposante Sint Petruskerk en het schitterende witte raadhuis naar en dan door het prachtige Reeburgpark (met singels en een grote vijver). Na de groene randen van Vught gaat u over prachtige landwegen en langs een (modern) klooster op weg naar de Essche Stroom: een brede bochtige beek waar u over een grasweg maar liefst 2 km langs kuiert. Na de bossen van landgoed Den Eikenhorst gaan de kiezen even op elkaar: u wandelt dan over aardig wat (redelijk rustige) asfaltwegjes naar, en dan over fraaie boswegen door, de bossen van de Vughtse Hoeven. Via de groene Vughtse buitenwijken wandelt u weer naar het station. Op de bebouwing na gaat deze wandeling voor ongeveer 1/3 deel over verharde paden en wegen. Op die van Vught na komt u onderweg geen horeca tegen.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Aanvulling

Marlies, 29-07-2020

Ik heb een aanvulling op de GW Vught (Essche Stroom en Den Eikenhorst). In de laatste alinea van punt 3 staat: 'verderop steekt u de Essche stroom over (Groenendaal)'. Dit kan niet: de brug is tot en met eind december weg. Een buurtbewoner tipte ons om linksaf te slaan, langs de Essche stroom te lopen, na ca. 300 meter is er weer een brug richting de Haarenseweg, bij de splitsing naar rechts de Witvensedijk in. Deze uitlopen en dan kom je uit bij punt 4 van de beschrijving.

Reactie op Jens Albers

Bart van der Schagt, 02-11-2018

Jens, bedankt voor je aanvullingen! Ga ik verwerken.

Prachtige natuur

Jens Albers, 02-11-2018

Ik ben bijzonder onder de indruk van het park, de beek en de bossen! Toch wel een van de mooiere waar ik heb gewandeld tijdens de groene wissels. Toch even een paar opmerkingen over de route: * Bij punt 2: het bordje Zilverlinden staat halverwege het eerste van de twee grasvelden aan de rechterkant. Daar moet je dus niet rechtsaf. Dat kan ook niet. Je ziet daar natuurlijk wel de bomenrij waar het pad is. * Bij punt 3: inmiddels wijst er wel degelijk een pijl 18 langs de Essche Stroom! * Pietlulligheidje bij punt 4: de Van Beresteijnlaan moet de Van Beresteijnstraat zijn. Maar het belangrijkste was dat het een prachtige wandeling was door een mooi, groen plaatsje!

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info