Groene Wissel 202: Warffum

Het Nieuwe Land

Groene Wissel Warffum
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  22 km

 • Startplaats:

  Warffum

 • Startadres:

  station Warffum
  Stationsweg
  9989 BT Warffum

 • Coördinaten:

  53°23’22” N   6°33’52” E

Na de middeleeuwen is er in deze streek flink wat land gewonnen op de Waddenzee. Warffum, Pieterburen en ook Uithuizen lagen toen nog aan zee. Na 1800 zijn er wederom flinke lappen akkerland bijgekomen. Deze wandelroute voert u door al dat nieuwe land en over de zeedijk met een spectaculair uitzicht over de Noordpolder, de buitendijkse landen, de Waddenzee en (met goed zicht) op de eilanden Rottum en Borkum. In de uitgestrekte Noordpolder loopt u over lange rechte asfaltwegjes en komt u langs het kleinste zeehaventje van ons land (in Noordpolderzijl, met een authentiek, supergezellig havencafeetje!). Na de vijf kilometer lange (gras) Waddenzeedijk kuiert u over akkerwegen en graspaden langs akkerlanden naar dorpje Den Andel en daarna over graspaden langs een oude kreek naar dorpje Breede. Na de slingerpaadjes door het fraaie Warffumerbos bent u weer vlot bij het station.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Bijgewerkt

Bart van der Schagt, 14-05-2019

N.a.v. onderstaande reactie is de routebeschrijving bijgewerkt.

Reactie op De Langen

Bart van der Schagt, 08-05-2019

Bedankt voor het melden! Ik sluit de route even af en ga deze binnenkort aanpassen.

Wandelervaring

De Langen, 08-05-2019

Op 4 mei 2019 deze prachtige wandeling gelopen na eerst uitgebreid in het streekmuseum geweest te zijn. Toen wij de dijk afgingen( km-paal 65,5) was het klaphekje vervangen door een stalen hek. Daar overheen geklommen. Er stonden bordjes 'verboden toegang'en 'privé'. Maar doorgelopen. Voordat wij LA gingen werden wij tegen gehouden door een terreinwagen met een onvriendelijke man. Wij liepen op privé terrein en moesten terug. Geen schijn van kans met praten en met Groene Wissels had hij niks te maken. Terug! De dijk toen verder doorgelopen en na 1,5 km? weer een privé pad maar bordje met toestemming om te wandelen. Zo kwamen we weer op de oude route naar Warffum. Ondanks dat de route veel langer was geworden, het mooie weer met prachtige wolken en vergezichten hebben we toch genoten van deze wandeling.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Theetuin De Beemd

Oudendijk 25

9989 EM Warffum

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info