Groene Wissel 33: Wezep

Wezepse Heide en Landgoed Petrea

Groene Wissel Wezep
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  14 km

 • Startplaats:

  Wezep

 • Startadres:

  station Wezep
  Stationsweg 107
  8091 AC Wezep

 • Coördinaten:

  52°27’15” N   6°0’10” E

Dat wordt genieten geblazen; met een paar minuten wandelt u door een fraai bosgebied naar en dan over de uitgestrekte Wezepse Heide. Daarna gaat u op pad naar de landgoederen Flip-Hul en Petrea; u zult daar versteld staan van de afwisselende bostypen, mooie paden, de rust en de stilte. Op de terugweg naar het station wandelt u weer een flink stuk over de Wezepse Heide. Afwisseling genoeg dus met deze mooie wandeling!.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Fraaie bos- en heide wandeling

Kees en Elly Schout, 08-03-2019

Met het uitzonderlijk mooie weer op maandag de 25e februari hebben we route 33 (Wezepse heide en landgoed Petrea) gelopen. Onze algemene indruk is dat de stilte op de route niet meer zo opgaat. Diverse (t.o.v. het jaar 2010 misschien drukker geworden) asfaltwegen die we gekruisd hebben of er in de buurt parallel aan lopen of een stuk moeten volgen en tenslotte twee keer de A50 kunnen daar debet aan zijn. Na het donker naaldbos in paragraaf 3 staat ' Aan het einde RA en pas na ca 100m schuin LA. Dat pad 'schuin LA' hebben we na ca. 100m niet gevonden. Er is daar een perceel met jonge dennen. Mogelijk zou er eerder een pad 'schuin linksaf' geweest kunnen zijn. Na ca. 200m vonden we wel een pad 'schuin linksaf'. Dit pad was echter vrijwel geheel gecamoufleerd met aan de kopse einden van het pad een berg snoeiafval en op diverse plaatsen op dit pad bewust neergelegde jonge dennescheuten. Niet aantrekkelijk. Niet het pad 'schuin LA' nemen maar de zandweg vervolgen en aan het eind (vermoedelijk op een T-kruising) LA en dan weer langs het hek lopen zou een alternatief kunnen zijn. Van deze route hebben we een foto album gemaakt. Dit album vindt u op https://photocws.jalbum.net en kiest u Wezep.

Verdwenen paadje

Bart van der Schagt, 23-03-2018

N.a.v. de reactie van Ria Reints over een verdwenen paadje is de route aangepast en de routebeschrijving weer helemaal bij de tijd.

Reactie op Ria Reints

Bart van der Schagt, 10-01-2018

Bedankt voor je reactie! Mocht dat van dat paadje van blijvende aard zijn, dan hoor ik dat hier graag!

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info