Groene Wissel 664: Winterswijk

Velden, beken en steengroeve

Groene Wissel Winterswijk
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  18 km

 • Startplaats:

  Winterswijk

 • Startadres:

  station Winterswijk
  Stationsstraat 32
  7101 GH Winterswijk

 • Coördinaten:

  51°58’1” N   6°42’59” E

Na het gezellige centrum wandelt u door een wijk en langs de Whemerbeek Winterswijk uit. Daarna volgt een bonte afwisseling van lommerrijke landwegen langs bos- en akkerranden en een bospaadje naar de Steengroeve van Winterswijk. Bij het oude deel spot u misschien de steenuil. Door het kleinschalige agrarische landschap van de Vossevelden (en een wat minder aangenaam stuk van 500 meter langs een drukke weg) kuiert u naar het Buskersbos. Die weg zult u door het prachtige natuurschoon langs de door dit bos meanderende Slingebeek weer snel vergeten. Over de Oude Bocholtsebaan (een voormalig spoorlijntje) wandelt u weer naar het station. Op de bebouwing na loopt u voor ongeveer de helft over verharde wegen: voornamelijk doorgaans rustige binnendoor- en boerenweggetjes.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Reactie op Josephine

Bart van der Schagt, 17-05-2018

Bedankt Josephine, ik ga ermee aan de slag. Over de slagboom met prikkeldraad: je kunt er omheen lopen. Over dat rechterpad: er zijn op dat punt twee paden, je neemt de rechter dus.

Kleine aanpassingen

Josephine, 17-05-2018

bij punt 1. Strak voor linkerbocht moet zijn rechterbocht. bij punt 2. direct na flauwe linkerbocht: toevoegen 2e linkerbocht en slagboom is voorzien van prikkeldraad, dus er onder door. Misschien is dit recent aangebracht, zag er nieuw uit. Ik zou rechterpad vet of onderstrepen, want er zijn meerdere paden. punt 3. landweg LA dat wordt na de boerderij een karrespoorpad. Tot zover mogelijk enige aanpassingen. Overigens een aardige route.

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info