Groene Wissel 331: Woudenberg

Landgoed Den Treek en Heiligenbergerbeek

Groene Wissel Woudenberg
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  15 km

 • Startplaats:

  Woudenberg

 • Startadres:

  bushalte De Poort, Woudenberg
  Geeresteinselaan
  Woudenberg

 • Coördinaten:

  52°4’59” N   5°24’52” E

Na het wat rustige deel van dit dorp wandelt u over een grasweg en een enkel asfaltwegje het prachtige Landgoed Den Treek - Henschoten in. Daar kuiert u niet alleen over brede boswegen maar ook over stille slingerpaadjes door de rafelige randen van bos- heide- en kleinschalig akkerlandschap. Door het romantische Landgoed De Boom wandelt u flinke stukken langs de prachtige, meanderende Heiligenbergerbeek (bekend van de gelijknamige NS-wandeling). Het laatste deel van deze route gaat over een brede bomen- en struikenrijke dijk (zijnde een voormalig spoortracé) en een enkele asfalt-, land- en bosweg door Landgoed Geerestein. Daaruit komend bent u weer vlot bij de bushalte.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Erg mooi

Trudie Vuijk, 02-01-2015

02-01-2015 gelopen. Erg mooie omgeving. Tip! Neem wat klein geld mee op ca 1,5 km voor het eind van de wandeling bij de pluimveehouderij staat een eiermachine. Wij hebben een doosje meegenomen.

Veel lof voor deze wandeling

Christine Sanberg, 27-10-2014

Ik liep deze wandeling de afgelopen weken twee keer. De eerste keer om na te gaan of ik de beschrijving makkelijk kon volgen. De tweede keer met een groep. Het voorlopen was niet nodig, want de beschrijving was weer prima te volgen. De wandeling is zeer afwisselend. Op een zonnige zaterdag eind september waren alleen de paden op landgoed De Boom ondergelopen. Vorige week op een regenachtige vrijdag gold dit ook voor een groot deel van de paden door De Treek en voor de voormalige spoordijk. Hoge wandelschoenen zijn daarom aan te raden en een goed evenwichtsgevoel om op de randjes van de plassen te kunnen balanceren. Het is jammer dat er ergens halverwege niet ook nog een leuke horeca gelegenheid is. Kort na de start is er wel een zeer aantrekkelijke theetuin met serre (ook 's winters geopend). Ga daarvoor als je na 1. het brugje over gaat ongeveer 50 meter naar rechts in plaats van direct naar links.

Gesloten hek is voor wandelaars altijd open

Bart van der Schagt, 20-01-2014

Vandaag ben ik terplekke even polshoogte gaan nemen. Landgoed De Boom is alle dagen van de week geopend tussen zonsopgang en zonsondergang. Als er in het weekend in het landhuis geen activiteiten zijn, is het grote toegangshek gesloten. Echter, in het linker hekdeel zit een apart draaihekje waar voetgangers ten alle tijde doorheen kunnen!

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Theeschenkerij Eldorado

Griftdijk 29

3931 MC Woudenberg

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info