Groene Wissel 331: Woudenberg

Landgoed Den Treek en Heiligenbergerbeek

Groene Wissel Woudenberg
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  15 km

 • Startplaats:

  Woudenberg

 • Startadres:

  bushalte De Poort, Woudenberg
  Geeresteinselaan
  Woudenberg

 • Coördinaten:

  52°4’59” N   5°24’52” E

Na het wat rustige deel van dit dorp wandelt u over een grasweg en een enkel asfaltwegje het prachtige Landgoed Den Treek - Henschoten in. Daar kuiert u niet alleen over brede boswegen maar ook over stille slingerpaadjes door de rafelige randen van bos- heide- en kleinschalig akkerlandschap. Door het romantische Landgoed De Boom wandelt u flinke stukken langs de prachtige, meanderende Heiligenbergerbeek (bekend van de gelijknamige NS-wandeling). Het laatste deel van deze route gaat over een brede bomen- en struikenrijke dijk (zijnde een voormalige spoorlijn) en een enkele asfalt-, land- en bosweg door Landgoed Geerestein. Daaruit komend bent u weer vlot bij de bushalte.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt.

Reacties op wandelingen

Mooie bos-weide wandeling

Fred Den Hertog, 05-03-2021

Een mooie bos0weide route, met wel veel asfalt. Begin door het dorp is niet echt boeiend. Er is een goed en vooral mooi alternatief via Landgoed Geerenstein. Met een paar kleine aanscherpingen is de route weer uitstekend te lopen. Jammer dat bij het verlaten van Landgoed De Boom is gekozen voor de asfaltweg i.p.v. het mooie pad door de bomenrij. Dit pad komt later via een bruggetje uit op het laatste stukje van de asfaltweg. Ten slotte als je van de Ekris komt op de kruising rechtdoor, verder rechtdoor langs slagboom en dit pad uitlopen. Mooier dan stuk langs de woonwijk van Woudenberg met vooral zicht op achtertuintjes. Tja Woudenberg breidt uit! Met deze alternatieve stukjes is deze route absoluut een aanrader.

Herfst

Margriet Barendse, 10-10-2020

Afwisselend en goed omschreven. Veel paddestoelen in oktober

Groene Wissel 331

Willem Wandelaar, 26-09-2020

Een mooie Groene Wandeling vanuit het centrum van Woudenberg. Door landgoed Den Treek Henschoten en landgoed De Boom. Geen onbekende gebieden voor mij, maar toch nieuwe paadjes gevolgd. Ik kwam over een paadje bezaaid met omgevallen bomen en boompjes, maar er had zich al een nieuw pad gevormd door wandelaars. Voor een verslag van mijn wandeling, zie : https://willemswonderlijkewandelingen.com/2020/09/11/groene-wissel-331-woudenberg/

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Theeschenkerij Eldorado

Griftdijk 29

3931 MC Woudenberg

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info