Groene Wissel 369: Zelhem

Achterhoeks Bont

Groene Wissel Zelhem
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  18 km

 • Startplaats:

  Zelhem

 • Startadres:

  bushalte Markt, Zelhem
  Ruurloseweg
  Zelhem

 • Coördinaten:

  52°0’27” N   6°20’60” E

Bont is de afwisseling van de paden en wegen waarover u in dit wat opener deel van de Achterhoek kuiert. Over rustige asfaltwegjes, prachtige land- en zandwegen, boswegen en -paden en graspaadjes langs sloten wandelt u naar het kleine particuliere landgoed De Berken. De uiterst stille bos- en struinpaadjes daar zullen u zeker bekoren. Door de bossen van landgoed Het Oude Schot, over rustieke landwegen en een oud spoortraject wandel u weer naar de bushalte in het horecarijke centrum. De enige horeca onderweg komt u pas na 14 kilometer tegen.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt.

Reacties op wandelingen

Prikkeldraad van Wim Brouwer

Bart van der Schagt, 24-11-2017

Dat prikkeldraad was/is van tijdelijke aard. Dat graspad en de sloot zijn eigendom van en in beheer bij een waterschap en vrij toegankelijk. Echter, om op dat graspad te komen moet je een paar meter door de wei. Als daar vee in staat spant de boer (logisch) prikkeldraad. Met zijn toestemming (bedankt vriendelijke Achterhoekse boer!) mag je daar dan overheen stappen.

Reactie op Wim Brouwer

Bart van der Schagt, 08-11-2017

Wim, bedankt voor je melding over dat prikkeldraad. Kan i.v.m. schapenbegrazing (dit is een grasweg langs een watergang) tijdelijk zijn. Je kunt op de kaart kijkend met een klein stukje omlopen aan de andere kant komen.

Landweggetjes

Wim Brouwer, 08-11-2017

Mooie plattelandsroute in de omgeving van Zelhem. Maar ook de Voorhorst was erg mooi, alleen was het wel hier en daar zoeken naar een pad. Bij 2 na ongeveer 1km bij huisnr 2 RA klopt wel, alleen heeft de boer wel prikkeldraad gespannen aan zowel het begin als aan het eind van 't pad. Oppassen geblazen dus voor de kleren! Verder dank voor de route, op naar de volgende TT of GW.

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Café 't Witte Paard

Ruurloseweg 1

7021 HA Zelhem

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info