Groene Wissel 221: Zuidhorn

De Piloersemaborg

Groene Wissel Zuidhorn
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  18 km

 • Startplaats:

  Zuidhorn

 • Startadres:

  station Zuidhorn
  Stationsweg 2
  9801 BA Zuidhorn

 • Coördinaten:

  53°14’53” N   6°24’22” E

Eenzaam en verlaten rijst boven het Groninger akker- en weidelandschap de prachtige Piloersemaborg uit 1633 op, een uniek en omvangrijk monument in de Groninger Ommelanden. Het oude, statige grote huis heeft door de eeuwen heen zijn voorname en bijzondere sfeer ademende karakter behouden. Voordat u daar bent maakt u eerst een leuke rondwandeling door het fraaie Zuidhorn en wandelt daarna via Noordhorn het Groninger landschap in, daar zijn door gebrek aan wandelpaden de eerste kilometertjes wat aan de taaie kant. Naar de Borg toe en ook tijdens de terugweg wandelt u ontspannen over een enkele landweg, stille fietspaden en rustige, landelijke asfaltwegjes via Noordhorn weer naar het station.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Helemaal goed

Eric Claasen, 14-08-2019

Leuk openingswandelingetje voor ons midweekje Groningen. Helemaal niks mis mee. We hebben 3 buien (hagel) gehad maar telkens op mooie schuillocaties. Gewoon een prima wandeling waarvan ook het taaie deel de moeite waard is.

Reactie

Peter Lok, 25-07-2012

Leuke afwisselende wandeling. De eerste km's waren niet bijzonder taai!! Maar als het genoemd wordt valt het misschien altijd mee. Kerkje Den Ham was open. De moeite waard!! En Groningen is een gebied met wijde vergezichten.

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info