Helpmanpad

Chique wijk en buurtschap Essen

Versiedatum: 15-03-2023

DUO-gebouwMuziekkoepel SterrebosVijver SterrebosJoods monumentMesdagkliniekVlonderpad langs HelperdiepjeFinse schoolHelperdiepjeHelperkerkVoormalige elektriciteitscentraleOude RKZDe RanitzstraatHelperzwembadVilla GelriaVilla HilghestedeVilla SonnevanckBegraafplaats EsserveldOorlogsmonument gefusilleerde verzetsstrijdersEssenMysterie van HelperzoomCoendersborgSchuilhut bij Park GroenesteinHuis GroenesteinBoerderij GroenesteinZicht op EuroborgOude WinschoterdiepTerugblik op EuroborgVijver De LinieHarm Buitenplein bij station Europapark
13 KM
Bron:

Naberpaden

Start:

station Groningen Europapark, Groningen

Details

Na het Sterrebos loopt de route langs het Joods monument, de Van Mesdagkliniek en het Helperdiepje. Vervolgens langs het Oude Rooms Katholieke Ziekenhuis, het Helperzwembad, een aantal villa's langs de Verlengde Hereweg en Begraafplaats Esserveld. Na de buurtschap Essen loopt de terugweg over het park van Coendersborg en landgoed Groenestein. Tot slot loop je via de nieuwe Helperzoomtunnel naar het Helperpark langs het Oude Winschoterdiep en via vinexwijk De Linie terug naar het station.
Dit is een van de tien rondwandelingen die zijn gepubliceerd in 'Wandelen buiten de binnenstad van Groningen'. De fraai vormgegeven gids is uitgebracht door Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig en bevat uitgebreide achtergrondinformatie.

Wandelen met je smartphone!

Deze wandeling is ook
beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Recente reacties

Geen reacties bij deze wandeling. Plaats als eerste een reactie.

In de buurt

Toon in de buurt

Je vindt deze wandeling ook in:

Gratis nieuwsbrief

Ontvang één keer per maand wandelinspiratie van WandelZoekpagina


tip

Ontdek Nederland met meer dan 3000 wandelroutes

  • Op de website en in de app WandelZapp
  • Natuur-, stads- en GPS wandelingen
  • Uitgebreide routebeschrijvingen
  • GPS tracks
  • Wandelkaarten
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info