Heuvelrugroute Amersfoort

Amersfoort, bossen en beek

Heuvelrugroute Amersfoort
 • Bron:

  Ad Snelderwaard

 • Afstand:

  17 km

 • Startplaats:

  Amersfoort

 • Startadres:

  station Amersfoort Centraal
  Stationsplein 55
  3818 LE Amersfoort

 • Coördinaten:

  52°9’11” N   5°22’26” E

Dit is gedeeltelijk een stadswandeling die de mooiste plekken van Amersfoort laat zien.In het begin het Bergkwartier, een groene wijk met prachtige, afwisselende architectuur uit het eerste deel van de 20e eeuw. Aan het einde van de wandeling ga je door het historische, monumentale centrum. Liefhebbers van moderne architectuur komen aan hun trekken in het Eemkwartier, waar nu volop wordt gewerkt aan een nieuwe werk- en woonwijk.
Tussen de stadstrajecten loop je veel door bos, met een uitstapje naar landgoed Den Treek-Henschoten, en een lang stuk langs de Heiligenbergbeek. Smullen! Kamp Amersfoort is de plaats waar het plaatselijke drama tijdens de Tweede Wereldoorlog wordt herdacht.

Reacties op wandelingen

Mooie tocht

Fiona Hancox, 03-08-2020

Dit was de eerste wandeltocht die we van deze pagina gehaald hebben om te lopen, en dat was een mooie tocht erg genoten. Er zijn wel een aantal punten die een aanpassing nodig hebben. In tekst blokje 2 wordt er gesproken over Hugo de vries laan, maar het is hugo de groot laan. en in tekst blokje 4 staat er dat je bij de vijfsprong LA moet, maar dat gaat niet. De weg is geblokkeerd, dus je moet dan schuin rechtdoor en dan aan het einde links af het ruiterpad nemen.

Aardige, afwisselende tocht

Frank van der Meer, 22-12-2017

Aardige wandeling door Amersfoort en z'n mooie omgeving. De afwisseling is groot: je komt door het monumentale middeleeuwse centrum, wandelt langs de kronkelende Heiligenbergerbeek, struint door de bossen en over het rustige landgoed Den Treek-Henschoten. Snelweggeluiden en wat lelijke stukken moet je voor lief nemen. Foto's en verslagje bekijken? Ga naar Frankwandelt.nl/heuvelrugamersfoort

Leuke wandeling

Yolanda, 22-07-2017

Wij waren met de auto en hebben deze op de helft geparkeerd. Zo konden we halverwege genieten van een terrasje in de stad. De wandeling is goed afwisselend. Precies de goede verhouding bos/stad! We hebben ervan genoten!

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling
Wandelen over de Utrechtse Heuvelrug

Je vindt deze wandeling in de wandelgids
Wandelen over de Utrechtse Heuvelrug

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info