Heuvelrugroute Austerlitz

Van Austerlitz naar de pyramide

Heuvelrugroute Austerlitz
 • Bron:

  Ad Snelderwaard

 • Afstand:

  17 km

 • Startplaats:

  Austerlitz

 • Startadres:

  Dorpsplein, Austerlitz
  Dorpsplein
  3711 BA Austerlitz

 • Coördinaten:

  52°4’43” N   5°18’52” E

Austerlitz, die kleine enclave tussen uitgestrekte bossen, heeft zijn bestaan te danken aan de Franse troepen die hier kort na 1800 gelegerd waren. Vanaf dit dorp loop je door het bos naar de heide op landgoed Heidestein en vervolgens langs een minibeekje naar de rand van de heuvelrug, waar je even kunt ruiken aan de Stichtse Lustwarande. Een lint van prachtige landgoederen met grootse landhuizen, omringd door parken met indrukwekkende woudreuzen. Je loopt verder door veel bos en via een schaapskooi. Wie weet loop je halverwege bij het KNVB sportcentrum een topsporter tegen het lijf. Vlak voor het einde zie je de bekende piramide.

Reacties op wandelingen

Erg mooie route

Mieke, 23-08-2019

Begin augustus deze wandeling gelopen. Een prachtige heel bosrijke wandeling, bijna alleen maar onverhard ! En ook nog 2 keer heerlijk op een terras gezeten. Gestart vanaf plein in Austerlitz. Routebeschrijving was perfect. Heb onlangs de Wandelzapp aangeschaft, daarin stond overigens niet de beschrijving dus die had ik op papier bij me. Slechts 2 keer de Wandelzapp gebruikt om te checken op de routekaart welk bospad het juiste was. Doordat de app aangeeft waar je je bevind op dat moment is dat een erg handige optie bij twijfel.

Bossen, heide, kleine paadjes = lekkere tocht

Frank van der Meer, 16-11-2017

Mooie wandeltocht door het hart van de Utrechtse Heuvelrug. En dat betekent: heuvelende bossen plus de schilderachtige heidevelden van landgoed Heidestein. De wandeling begint officieel in het dorpje Austerlitz, maar je kunt ook prima bij NS-station Driebergen-Zeist starten. Verslagje en foto's bekijken? Ga naar Frankwandelt.nl/austerlitz

Mooie afwisselende tocht

Hugo van Gool, 25-05-2017

Prachtige wandeling gelopen op Hemelvaartsdag. De auto geparkeerd bij de pyramide en de wandeling tegen de klok in gelopen op de GPS. Hierdoor kan ik weinig zeggen over de beschreven route. Maar heb hier doorgaans meer dan uitstekende ervaringen mee, met de wandelingen van Rob Wolfs. Het eerste gedeelte bestond uit prachtige erg lange paden, deze zien er nu schitterend uit, doordat alles zo lekker groen is. Het tweede gedeelte sprak mij het meest aan. Mooie afwisselende tocht en alles lekker onverhard.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling
Wandelen over de Utrechtse Heuvelrug

Je vindt deze wandeling in de wandelgids
Wandelen over de Utrechtse Heuvelrug

Horeca

Café-restaurant De Pyramide

Zeisterweg 98

3931 MG Woudenberg

Pannenkoekenhuis lunchrestaurant Princenhof

Hoofdstraat 1

3971 KA Driebergen-Rijsenburg

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info