Heuvelrugroute Austerlitz

Van Austerlitz naar de pyramide

Versiedatum: 20-08-2023

Schaapskooi
17 KM
Bron:

Start:

Dorpsplein, Austerlitz

Details
bos

Reacties

Geef reactie

Prachtige wandeling

Barend, 11-03-2022

Deze prachtige wandeling vandaag gelopen. Prima route beschrijving. Een aanrader.

Verslag van Frits

Ad Snelderwaard, 28-11-2021

Hartelijk dank voor de sfeervolle impressie van je wandeling op deze natte dag Frits!

Wandelen in de regen

Frits Schipper, 28-11-2021

Zaterdag 27 november gelopen. Als ik naar het station fiets is het koud en droog, in de trein onderweg naar Driebergen Zeist zie ik onderweg wel een dun laagje sneeuw liggen op struiken en paadjes langs de rails. Ik start de wandeling in Driebergen-Zeist, de bus naar Austerlitz rijdt maar een keer per uur, dat betekent dat ik nog een dik half uur moet wachten. Het regent nu wel, een miezerregen. De route begint voor mij bij de grote rode bakstenen villa. Hier zie ik een groepje mensen, allemaal met een gps in de hand: ze krijgen uitleg van een man in het gebruik van de gps. Langs de vijver, bankjes, heuveltje op heuveltje af en na de drukke weg de bospaden in en dan zie je dat er aardig wat regen gevallen is en nog steeds valt. Maar dat alles mag de pret niet drukken, ik heb waterdichte schoenen en jas aan en onderweg zie ik dat ik niet de enige ben die de regen trotseert. Mountainbikers, hardlopers en een enkele wandelaar kom ik onderweg tegen. Ik passeer de schaapskooi en loop over smalle en brede zandwegen, door bos en af en toe een heideveldje. Na het terrein van de Paasheuvelgroep wordt het langzamerhand droog, al blijft het wel slalommen tussen de waterplassen op de paden. Ik loop langs het imposante KNVB-sportcentrum (misschien waren die hardlopers wel topsporters). Verder door het bos, ruim een kilometer langs een fietspad en dan rechtsaf, rechtdoor en linksaf en dan zie ik ineens de Piramide van Austerlitz. Een bijzonder bouwwerk, helaas alleen op zondagmiddag toegankelijk. Door het plaatsje Austerlitz en dan weer een mooie wandeling door natuurgebied. De routebeschrijving is heel duidelijk, maar ben toch blij dat ik ook de gps-track heb. Door alle bladeren en de nattigheid is het soms moeilijk de smalle paadjes te vinden en te volgen. Aan het eind van de route vlakbij de rode bakstenen villa wordt het me toch wel even moeilijk gemaakt. Over een tiental meter ligt het hele pad vol water. Zo dicht mogelijk langs de bosrand lopend kan ik nog net met droge schoenen (en sokken) deze plas water passeren, hoewel de schoenen wel een paar centimeter onder water verdwijnen. Ondanks de regen en de natte bedoening is het toch een mooie wandeling geworden.

Leuke wandeling, aanbevolen!

Eric Claasen, 06-08-2020

Heerlijk in de schaduw gelopen op deze warme 30 graden dag. Niets gemerkt van de omleiding, prima gedaan! Overwegend mooie bossen met leuke paden en eigenlijk helemaal onverhard. Jammer dat de beheerder van de bossen kennelijk om biomassa verlegen zit, er zijn de nodige gesloopte stukken bos. Dat doet natuurlijk niets aan de wandeling af. Kortom: hele leuke middag gehad en ongeveer 17,5 kilometer in de warmte gelopen.

Heidestein

Ad Snelderwaard, 28-07-2020

Hallo Lei, vanwege de druk op natuurgebied Heidestein (jongeren die door corona geen festivals meer hebben zoeken alternatief vertier) is dit gebied helaas tijdelijk afgesloten. Ik heb de route op Wandelzoekpagina daarom aangepast en om Heidestein heen geleid. Als Heidestein weer open is, zal ik de route opnieuw aanpassen.

natuurgebied Heidestijn gesloten

Lei Scheffer, 27-07-2020

Afgelopen zaterdag deze mooie tocht gelopen met mijn zoon Bart. We hadden de route gestart bij punt 6 D en zo verder gewandeld. Na de pauze in Austerlitz kwamen we er snel achter dat het natuurgebied Heidestijn is afgesloten vanwege de coronamaatregelen. Info bij het Utrechts Landschap.
Er staat helaas geen einddatum bij. Erg jammer omdat het een erg mooi gebied is. We hebben de wandeling veranderd en alsnog bij de schaapskooi vervolgd.
Groetjes Lei Scheffer

Erg mooi

Edwin Faasen, 07-03-2020

Eind februari met een groepje deze wandeling gedaan. Mooie afwisselende route. Ik heb op GPS gelopen en vanaf station Driebergen -Zeist begonnen. Dan is de afstand 18 km. In het dorp Austerlitz bij eetcafé Ouwekamp nog kopje koffie gedronken. Het is een leuke huiselijke sfeer. Het is voor de zoveelste keer van naam veranderd. Vroeger was het Jonkvouw en Plein 19. Daarna naar de Piramide gelopen. Deze, en het restaurant zijn in de winter alleen op zondag open. We hebben wel in de middag een stortbui gehad

Erg mooie route

Mieke, 23-08-2019

Begin augustus deze wandeling gelopen. Een prachtige heel bosrijke wandeling, bijna alleen maar onverhard ! En ook nog 2 keer heerlijk op een terras gezeten.
Gestart vanaf plein in Austerlitz.
Routebeschrijving was perfect.
Heb onlangs de Wandelzapp aangeschaft, daarin stond overigens niet de beschrijving dus die had ik op papier bij me.
Slechts 2 keer de Wandelzapp gebruikt om te checken op de routekaart welk bospad het juiste was. Doordat de app aangeeft waar je je bevind op dat moment is dat een erg handige optie bij twijfel.

Bossen, heide, kleine paadjes = lekkere tocht

Frank van der Meer, 16-11-2017

Mooie wandeltocht door het hart van de Utrechtse Heuvelrug. En dat betekent: heuvelende bossen plus de schilderachtige heidevelden van landgoed Heidestein. De wandeling begint officieel in het dorpje Austerlitz, maar je kunt ook prima bij NS-station Driebergen-Zeist starten. Verslagje en foto's bekijken? Ga naar Frankwandelt.nl/austerlitz

Mooie afwisselende tocht

Hugo van Gool, 25-05-2017

Prachtige wandeling gelopen op Hemelvaartsdag. De auto geparkeerd bij de pyramide en de wandeling tegen de klok in gelopen op de GPS. Hierdoor kan ik weinig zeggen over de beschreven route. Maar heb hier doorgaans meer dan uitstekende ervaringen mee, met de wandelingen van Rob Wolfs. Het eerste gedeelte bestond uit prachtige erg lange paden, deze zien er nu schitterend uit, doordat alles zo lekker groen is. Het tweede gedeelte sprak mij het meest aan. Mooie afwisselende tocht en alles lekker onverhard.

Reactie op Yolanda

Rob Wolfs, 12-12-2016

Beste Yolanda, ik, Rob Wolfs, reageer maar even voor Ad: deze route is maar korte tijd afgesloten geweest. Als de route afgesloten is kun je de beschrijving en kaarten niet downloaden.

nog afgesloten?

Yolanda, 10-12-2016

Beste Ad,
kunnen wij de route weer lopen?

Heuvelrugroute Austerlitz

Ad Snelderwaard, 17-11-2015

Deze wandeling is tijdelijk van internet afgesloten, omdat er een nieuw hekwerk is geplaatst waardoor de route niet meer klopt.

Pittige tocht

Yolanda , 11-07-2015

Vandaag met 26 graden deze wandeling gelopen. Ondanks de schaduw van de bomen was het door de warmte en het onverharde parcours met oa zandpaden, zwaar lopen. Maar het is een schitterende tocht! We hebben een mooie dag gehad. fijn ook dat de wandeling langs wat horeca voert. Wij hebben hem op GPS gelopen dus ik kan niet zeggen of de tekst klopt.

Geef reactie

Wandelen met je smartphone!

Deze wandeling is ook
beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Recente reacties

Geen reacties bij deze wandeling in de afgelopen 3 maanden.

In de buurt

Toon in de buurt

Je vindt deze wandeling ook in:

Gratis nieuwsbrief

Ontvang één keer per maand wandelinspiratie van WandelZoekpagina


tip

Ontdek Nederland met meer dan 3000 wandelroutes

  • Op de website en in de app WandelZapp
  • Natuur-, stads- en GPS wandelingen
  • Uitgebreide routebeschrijvingen
  • GPS tracks
  • Wandelkaarten
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info