Heuvelrugroute Baarn

Twee kastelen en een paleis

Heuvelrugroute Baarn
 • Bron:

  Ad Snelderwaard

 • Afstand:

  14 km

 • Startplaats:

  Baarn

 • Startadres:

  station Baarn
  Stationsplein 66
  3743 KM Baarn

 • Coördinaten:

  52°12’29” N   5°16’55” E

Aan het begin van de wandeling zie je een prachtig stuk Baarn: groen als bos met villa's van rond 1900. Tegen Baarn aan ligt het royaal aangelegde landgoed Groeneveld met het gelijknamige kasteel en diverse bijgebouwen waar van alles te doen is. En een halfopen park met waterpartijen en dikke oude bomen. Daarna dichter bos met al snel het hek van kasteel Hooge Vuursche dat iets naast de route ligt, eigenlijk een buitenhuis met een kasteelachtig voorkomen. Verderop weer veel licht glooiend bos, alleen onderbroken door heidegebied De Stulp. Tegen het einde passeer je de tuinen van Soestdijk en loop je door het Baarnse Bos, een statig bos met rechte beukenlanen.

Reacties op wandelingen

Knallende kleuren

Rita Troost, 31-10-2020

We hebben al eerder in dit gebied gelopen, maar er zit toch weer een gedeelte bij waar we nog geen voetstappen hebben achtergelaten, tot we deze route zijn gaan lopen. Een schitterende wandeling met alles wat je van de herfst verwacht, knallende kleuren, in het park, het bos en bij de heide. Volop allerlei paddenstoelen. We hadden geluk met het weer, droog en slechts aan het eind wat lichte miezer, maar dat kon de pret niet drukken. Enorm genoten van de afwisseling op deze tocht.

Dank voor je opmerking

Ad Snelderwaard, 15-05-2020

Beste Caecilia (mooie naam heb je), bedankt voor je reactie. Ik heb nota bene de route twee weken geleden geactualiseerd en dan zijn er meteen toch weer drie opmerkingen. De eerste en laatste heb ik conform jouw suggestie verwerkt in de beschrijving. maar bij de middelste is me niet duidelijk welke tekst je voorstelt. Zou je dat nog even willen toelichten?

Mooie route. Paar onduidelijkheden

Caecilia van Peursem, 15-05-2020

Prachtige wandeling! Een paar tips: Bij 5 ontbreekt er 1 aanwijzing. Na 'Op splitsing voor heuveltje het pad naar rechts volgen (wandelpaaltje met wit plaatje)' toevoegen: Op y-splitsing rechts aanhouden. Daarna 'Op splitsing voor het volgende heuveltje links aanhouden'. Bij 6 'Vlak voor het hek van Soestdijk LA over het rechter pad, een zandpad door vooral naaldbos.' Dit is niet het pad dat pal langs het hek loopt, maar het (bredere) pad daarvoor, met rood/gele markering. Vervolgens eerst een pad van links negeren voor je bij de picknickbank komt. Bij 7: 'Op de volgende driesprong schuin LA' Dit moet viersprong of kruising zijn.

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling
Wandelen over de Utrechtse Heuvelrug

Je vindt deze wandeling in de wandelgids
Wandelen over de Utrechtse Heuvelrug

Horeca

Eethuys-café De Generaal

Luitenant Generaal van Heutszlaan 5

3743 JL Baarn

Grand café Groeneveld

Groeneveld 2

3744 ML Baarn

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info