Heuvelrugroute Baarn

Twee kastelen en een paleis

Heuvelrugroute Baarn
 • Bron:

  Ad Snelderwaard

 • Afstand:

  14 km

 • Startplaats:

  Baarn

 • Startadres:

  station Baarn
  Stationsplein 66
  3743 KM Baarn

 • Coördinaten:

  52°12’29” N   5°16’55” E

Aan het begin van de wandeling zie je een prachtig stuk Baarn: groen als bos met villa’s van rond 1900. Tegen Baarn aan ligt het royaal aangelegde landgoed Groeneveld met het gelijknamige kasteel en diverse bijgebouwen waar van alles te doen is. En een halfopen park met waterpartijen en dikke oude bomen. Daarna dichter bos met al snel het hek van kasteel Hooge Vuursche dat iets naast de route ligt, eigenlijk een buitenhuis met een kasteelachtig voorkomen. Verderop weer veel licht glooiend bos, alleen onderbroken door heidegebied De Stulp. Tegen het einde passeer je de tuinen van Soestdijk en loop je door het Baarnse Bos, een statig bos met rechte beukenlanen.

Reacties op wandelingen

Dank tipgever

Ad Snelderwaard, 07-01-2020

Ik zal binnenkort de route weer een keer nalopen en waar nodig de tekst aanpassen.

Mooi (en wat tips)

Paul, 05-01-2020

Prachtige afwisselende wandeling, met heel veel mooie en rustige paadjes. Ondanks een zaterdag kwam ik op grote stukken maar af en toe iemand tegen. Ik had de route al eens eerder gelopen en kwam er toen op sommige punten niet uit. Nu met GPS gelukkig wel. Daarom even een paar aanwijzingen voor diegene die 'offline' loopt. Bij punt 4: op de genoemde 2e kruising staan geen rode paalkoppen. De daarop volgende vijfsprong is een viersprong, waar je wel schuin links moet. De houten wegwijzer bij de zessprong is weg, maar 'schuin LA' wijst zichzelf wel. Als je dan bij de grote kruising met fietspad komt (punt 5) moet je heel even rechts en dan meteen naar links oversteken naar een bordje 'de Stulp' en een wit bord 'eigen terrein'. Verder bij punt 5: 'waar het pad naar links gaat': goed kijken, want je moet even over twee omgevallen bomen heen, daarachter loopt een grassig pad. 'Op een Y-splitsing rechts aanhouden (witte paalkop)': dit moet je twee keer doen, dan pas kom je bij het overstapje naar de hei. Bij 6 ontbreekt het bordje 'Utrechtse Heuvelrug Paardenbos', maar de geelrode markering is op het hele stuk wel duidelijk.

Houten wegwijzers

Maria Christina Sanberg, 27-05-2019

De houten wegwijzers in dit gebied zijn inderdaad allemaal weggehaald. Ik ontdekte dit toen ik een paar weken geleden de route Lage Vuursche uit het boekje Vorstelijk Wandelen liep.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling
Wandelen over de Utrechtse Heuvelrug

Je vindt deze wandeling in de wandelgids
Wandelen over de Utrechtse Heuvelrug

Horeca

Eethuys-café De Generaal

Luitenant Generaal van Heutszlaan 5

3743 JL Baarn

Grand café Groeneveld

Groeneveld 2

3744 ML Baarn

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info