Heuvelrugroute Baarn

Twee kastelen en een paleis

Versiedatum: 09-12-2023

De StulpDe StulpSponszwamPark GroeneveldHerfstEethuys-caf De GeneraalDe Stulpmoestuin bij kasteel GroenenveldDe ossenstal
14 KM
Bron:

Start:

station Baarn

Details

Reacties

Geef reactie

Kleine correctie vanwege afsluiting

Ewoud, 27-11-2023

Het meest zuidwestelijke puntje van de route moet iets anders vanwege een afsluiting van een pad: https://ee1.nl/walking/heuvelrugroute_01_baarn_correctie.png

Prachtige herfstroute

Gert Kamphuis, 17-11-2023

Vandaag deze route gelopen. Prachtige route met mooie herfstkleuren! Routebeschrijving is prima, ik kwam één onduidelijk punt tegen:
In punt 6 staat, na het oversteken van een brede zandbaan: 'Direct daarna op een Y-splitsing links aanhouden over een mul zandpad'. Na het oversteken van de zandbaan zijn er echter twee Y-splitsingen met een mul zandpad heel kort na elkaar, je moet dan de tweede Y-splitsing links aanhouden, ná een MTB-pad.
En een klein foutje in punt 5, daar wordt gesproken over een 'metalen zitelement', deze is van hout.
Ik heb erg van de wandeling genoten! Veel dank voor het ontwikkelen en bijhouden van deze (en vele andere prachtige) routes!

Uitstekende route beschrijving en een hele mooie wandeling

Barend, 03-03-2022

Vandaag deze wandeling gelopen. Uitstekende route beschrijving en een hele mooie wandeling.

Knallende kleuren

Rita Troost, 31-10-2020

We hebben al eerder in dit gebied gelopen, maar er zit toch weer een gedeelte bij waar we nog geen voetstappen hebben achtergelaten, tot we deze route zijn gaan lopen. Een schitterende wandeling met alles wat je van de herfst verwacht, knallende kleuren, in het park, het bos en bij de heide. Volop allerlei paddenstoelen. We hadden geluk met het weer, droog en slechts aan het eind wat lichte miezer, maar dat kon de pret niet drukken. Enorm genoten van de afwisseling op deze tocht.

Dank voor je opmerking

Ad Snelderwaard, 15-05-2020

Beste Caecilia (mooie naam heb je), bedankt voor je reactie. Ik heb nota bene de route twee weken geleden geactualiseerd en dan zijn er meteen toch weer drie opmerkingen. De eerste en laatste heb ik conform jouw suggestie verwerkt in de beschrijving. maar bij de middelste is me niet duidelijk welke tekst je voorstelt. Zou je dat nog even willen toelichten?

Mooie route. Paar onduidelijkheden

Caecilia van Peursem, 15-05-2020

Prachtige wandeling! Een paar tips:
Bij 5 ontbreekt er 1 aanwijzing. Na 'Op splitsing voor heuveltje het pad naar rechts volgen (wandelpaaltje met wit plaatje)' toevoegen: Op y-splitsing rechts aanhouden. Daarna 'Op splitsing voor het volgende heuveltje links aanhouden'.
Bij 6 'Vlak voor het hek van Soestdijk LA over het rechter pad, een zandpad door vooral naaldbos.' Dit is niet het pad dat pal langs het hek loopt, maar het (bredere) pad daarvoor, met rood/gele markering. Vervolgens eerst een pad van links negeren voor je bij de picknickbank komt.
Bij 7: 'Op de volgende driesprong schuin LA' Dit moet viersprong of kruising zijn.

Dank tipgever

Ad Snelderwaard, 07-01-2020

Ik zal binnenkort de route weer een keer nalopen en waar nodig de tekst aanpassen.

Mooi (en wat tips)

Paul, 05-01-2020

Prachtige afwisselende wandeling, met heel veel mooie en rustige paadjes. Ondanks een zaterdag kwam ik op grote stukken maar af en toe iemand tegen.
Ik had de route al eens eerder gelopen en kwam er toen op sommige punten niet uit. Nu met GPS gelukkig wel. Daarom even een paar aanwijzingen voor diegene die 'offline' loopt.
Bij punt 4: op de genoemde 2e kruising staan geen rode paalkoppen. De daarop volgende vijfsprong is een viersprong, waar je wel schuin links moet. De houten wegwijzer bij de zessprong is weg, maar 'schuin LA' wijst zichzelf wel. Als je dan bij de grote kruising met fietspad komt (punt 5) moet je heel even rechts en dan meteen naar links oversteken naar een bordje 'de Stulp' en een wit bord 'eigen terrein'.
Verder bij punt 5: 'waar het pad naar links gaat': goed kijken, want je moet even over twee omgevallen bomen heen, daarachter loopt een grassig pad.
'Op een Y-splitsing rechts aanhouden (witte paalkop)': dit moet je twee keer doen, dan pas kom je bij het overstapje naar de hei.
Bij 6 ontbreekt het bordje 'Utrechtse Heuvelrug Paardenbos', maar de geelrode markering is op het hele stuk wel duidelijk.

Houten wegwijzers

Maria Christina Sanberg, 27-05-2019

De houten wegwijzers in dit gebied zijn inderdaad allemaal weggehaald. Ik ontdekte dit toen ik een paar weken geleden de route Lage Vuursche uit het boekje Vorstelijk Wandelen liep.

Route Baarn

Ad Snelderwaard, 27-05-2019

Dank je voor je opmerking Saskia. Ik noteer hem en ga hem onderzoeken als ik daar weer kom.

Mooie wandeling

Saskia Brandenburg, 26-05-2019

Een afwisselende wandeling vanwege de afwisseling in wandelgebied, maar ook door de vele bezienswaardigheden, zoals kasteel Groenenveld, kasteel De Hooge Vuursche en de houten sculpturen bij de grote kom. Bij punt 4 hebben wij zowel geen zessprong als geen houten wegwijzer gezien, maar door de GSP zijn wij niet fouten gelopen. Voor de rest is de wandeling goed beschreven.

onduidelijkheden

wil molenaar, 09-03-2018

Misschien ligt het voor de hand: als er bijv. staat 'rode paalkop' dan gaat het om een paal met een vierkant rood plaatje, soms staat dit aan de achterkant. Bij punt 5 staat 'over ruiterpad' dit betekent het ruiterpad volgen. Enzovoorts.
Met wat gepuzzel en dankzij het kaartje kwamen we er gelukkig goed uit.

Pad weg

titia_k, 06-01-2018

Bij punt 5 in de routebeschrijving, derde zin staat dat pad linkaf buigt en jij RD moet. Dat is door de storm (en wellicht eerder al) onmogelijk. Ga gewoon links, en steeds rechtdoor. Je komt vanzelf bij het heideveld aan en dus weer terug op de route.
Jammer overigens dat de beschrijving niet in de WandelZapp zit.

Prachtige kleuren

Yolanda , 30-11-2017

Op 18 november deze wandeling gelopen. De bomen waren betoverend mooi van kleur. Prachtig geel met het zonnetje erop en er zat nog heel veel blad aan!
Werkelijk schitterende route.

Heerlijke herfstroute!

Frank van der Meer, 02-11-2017

Al zien wij maar één kasteel en géén paleis: dit is een van de mooiste wandelingen die je rond Baarn kunt maken. Je loopt door dichte, gevarieerde bossen, en over het halfopen landgoed Groeneveld, met z'n romantische vijvers en overdreven dikke beuken en eiken. Heidegebied De Stulp drijft de afwisseling nog verder op. Topper! Foto's en verslagje bekijken? Ga naar Frankwandelt.nl/heuvelrugbaarn

Af en toe een misser

Annemieke de Goede, 02-06-2017

De route liepen wij vandaag. De omgeving is prachtig. In de beschrijving zitten een aantal onduidelijkheden waardoor we van het 'padje' raakten. Inderdaad tussen de 4 en 6 gaat het niet lekker. Tot nu toe telkens Groene Wissels gelopen en die zijn top, bij twijfel kan je dan de app erbij pakken. Dat kon nu niet dus op Google maps gelopen om weer op het juiste punt te komen. Jammer, maar uiteindelijk weer op het eindpunt beland.

Prachtig

Hugo van Gool, 27-05-2017

Prachtige wandeling. Hoewel dit gebied niet onbekend voor mij is, heb ik dankzij deze wandeling toch weer wat nieuwe paden ontdekt. Het is een erg mooie afwisselende wandeling, vooral het park bij kasteel Groeneveld is bijzonder fraai, zeker nu alles in bloei staat.

Prachtige wandeling

M.C. Sanberg, 10-04-2017

Ik liep deze prachtige wandeling uit het boekje over de Utrechtse Heuvelrug twee keer, waar bij het opviel dat de routebeschrijving in het boekje vanaf de laatste drie regels onder 5 tot en met tot en met de eerste vier regels onder 6 niet klopt met de in het boekje ingetekende route. De tweede keer met gps bleek ook de gps route daar van af te wijken. Bij de route die de gps aangaf klopte de beschrijving wel. Ik zie nu dat de route in het boekje ook afwijkt van de wandelkaart die ik hier kan downloaden. Als je de in het boekje ingetekende route volgt en niet de beschrijving kom je langs Buiten in de Kuil een leuke horeca gelegenheid.

Geef reactie

Wandelen met je smartphone!

Deze wandeling is ook
beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Recente reacties

Geen reacties bij deze wandeling in de afgelopen 3 maanden.

In de buurt

Toon in de buurt

Je vindt deze wandeling ook in:

Gratis nieuwsbrief

Ontvang één keer per maand wandelinspiratie van WandelZoekpagina


tip

Ontdek Nederland met meer dan 3000 wandelroutes

  • Op de website en in de app WandelZapp
  • Natuur-, stads- en GPS wandelingen
  • Uitgebreide routebeschrijvingen
  • GPS tracks
  • Wandelkaarten
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info