Heuvelrugroute Lage Vuursche

Landgoederen met Koninklije allure

Versiedatum: 21-08-2023

11 KM
Bron:

Start:

parkeerterrein Karnemelksweg, Lage Vuursche

Details

Reacties

Geef reactie

Pannenkoek als beloning

Heleen en Fabian, 15-05-2023

Ik liep deze route al eerder, precies 6 jaar geleden. Vandaag liep ik hem met mijn zoon; \'Mam zullen we een wandelarrangement doen?\' Hoe leuk is dat! Dus togen we op maandagmorgen naar Lage Vuursche en liepen samen deze prachtige route, onderwijl bij kletsend. Heel veel roze koekoeksbloem langs de route. Na afloop een heerlijke pannenkoek gegeten, want ja, dat zat in \'ons\' arrangement. De route klopt helemaal. Genoten!

Recensie Heuvelrugroute

Westphilwandelt, 23-12-2022

Deze route is echt een aanrader, prachtige bomenlanen, open velden en Charlois koeien. We kwamen het allemaal tegen. Het landhuis van de foto niet, daar moet je een klein stukje voor verder lopen. Meer lezen google westphilwandelt Vuursche.

reactie

I Bisschop, 27-10-2022

Twee weken geleden deze wandeling gelopen,
heel afwisselend en heel duidelijk beschreven!
Een paar opmerkingen:
-bij punt 3, het vage paadje, was toch niet helemaal duidelijk
voor ons
-bij punt 5: begin paadje achter takkenbossen was niet te zien. Met moeite langs het hek om het weiland de takkenbos kunnen passeren
-bij punt 6: er lagen geen boomstammen meer dwars over het paadje

Afwisselend en rustig.

Marianne Bessels-Kremer, 26-09-2022

Vorige week deze route gelopen: bijzonder rustig en afwisselend. De diverse takken-/boomstronkenversperringen zijn op dit moment nog goed te doen.

Hond aan de lijn

huisman, 01-07-2022

Ook ik kwam het bord tegen honden verboden! We zijn toch doorgelopen, even later heb ik iemand gesproken die vertelde dat het bord verkeerd is geplaatst!

hond aangelijnd

simon arends, 23-02-2022

Prachtige wandeling! Met erg mooie doorkijkjes en nu, na de drielingstorm wel erg veel bomen horzontaal ook op de route...Momenteel erg drassig langs het beekje op het Nonnetjesveld. Tussen 3 en 4 blijkt de hond niet mee te mogen, hoewel aangelijnd. Omlopen via de vuursche Steeg en vanaf punt 4 de wandeling weer opnemen. Op zich geen punt, maar het is een wandeling waar de hond aangelijnd mee mag, dus misschien wel het vermelden waard.

Aanpassing E. Dronkert

Ad Snelderwaard, 15-02-2022

Bedankt voor je opmerking E! Ik ga binnenkort een keer in het veld kijken.

Kleine aanpassing nodig

E. Dronkert, 15-02-2022

Zoals Willem zei: een kleine aanpassing nodig bij het ommetje vanaf de Eijckensteinselaan ter hoogte van huisnummer 26, waar de eerste afslag naar links nu is afgesloten met een houtwal. Het alternatief is maar een klein beetje om: één pad verder naar links (en meteen een keer extra naar links omdat het krom loopt). En zoals Hanno zei: NIET in het weekend! Het is daar dan vergeven van de mountainbikers die soms ook op wandelpaden fietsen waar ze niet mogen komen. Heel jammer.

Schitterende wandeling!

Hanno, 02-02-2022

Deze schitterende wandeling voert door een zeer afwisselend landschap van loof- en naaldbossen. Maar ook door en langs heide, weilanden, waterpartijen en de prachtigste landgoederen. Loop hem doordeweek, niet in het weekend... Ons wandelrelaas en vele foto's vind je op https://www.grijsopreis.nl/heuvelrugroute-lage-vuursche/

boswandeling

Willem Wandelaar, 16-03-2021

vandaag hebben wij deze prachtige wandeling gelopen, bij tijden heel modderig, maar dat hoort bij de charme van het wandelen. Veel landgoederen gepasseerd. We hebben genoten.
Voor een verslag van onze wandeling zie : https://willemswonderlijkewandelingen.com/2021/03/16/lage-vuursche-heuvelrugroute/
PS Zoals in mijn verslag staat aangegeven, loopt het niet goed met de route bij de Eijckensteinselaan. Ten noorden van de Mauritshoeve gaat de route naar rechts en dan naar links en vervolgens weer naar links. Het pad bij het eerste links is geblokkeerd. Het lijkt mij dat de route hier dient te worden aangepast.
PS In het GPX-bestand begint de route niet bij de parkeerplaats in Lage Vuursche , maar op een T-splitsing bij de Mauritshoeve.

Heerlijk gewandeld

Veronique Meijer, 25-10-2020

Wat een prachtige wandeling. We hebben genoten van de vele verschillende soorten paddenstoelen die we onderweg gezien hebben.
De route is tot in detail nauwkeurig beschreven.
Echt een aanrader.

Genoten

J.F. van Veldhoven, 12-10-2020

Wat een leuke wandeling was dit, gelopen begin oktober dus volop paddenstoelen onderweg te zien. Hoewel ik vaker in deze omgeving loop, kwam ik ook nu weer op plekken waar ik niet eerder geweest ben. Het pad met de takkenversperring is idd lastig te zien maar het is er wel.

Prachtige herfstwandeling

Frank van der Meer, 01-10-2020

Heerlijke wandeling over onverharde paadjes door stille oude bossen. Fraaie beuken- en eikenlanen staan op het program, maar ook weidse uitzichten over boerenland. Dit is een van de mooiste wandelingen vanuit pannenkoekendorp Lage Vuursche. Aanrader voor de herfst: kleuren- en paddenstoelenexplosies gegarandeerd. Foto's en verslagje bekijken? Ga naar Frankwandelt.nl/heuvelrugvuursche

Heuvelrugroute Lagevuursche

George vanden Berg, 02-09-2019

Op 31 augustus 2019 deze route gelopen. Wat een mooie route. Af en toe goed opletten want de natuur veranderd, gelukkig, nog wel eens..
Bijvoorbeeld bij punt 5! Daar is het goed opletten bij ' bij het einde van de wei aan je linkerhand meteen LA' Hier is het echt goed kijken want het pat is onzichtbaar door de hoge takkenversperring,
Voor de rest prima beschreven.

Reactie

Dolly Vergeer, 06-01-2019

Vandaag deze wandeling. Kennen het gebied wel, maar dit was een leuke nieuwe variant.Beschrijving goed behalve op 1 punt, maar dat viel makkelijk op te lossen, als getoutineerde wandelaar.

advies

Adriaan Burggraaff, 01-10-2018

De route is geen 11 km maar 12 km op Garmin gps
Advies is om deze route te controleren a.d.v. de beschrijving, er zijn inmiddels diverse wijzigingen op de route en hier en daar is de route ook niet duidelijk beschreven

Reactie op J. de Graaf

Stefan Horn, 15-01-2018

Inderdaad hebben in WandelZapp niet alle wandelingen een routebeschrijving. Je kunt deze wandelingen lopen aan de hand van het kaartje in de app. Als je enkel wandelingen met routebeschrijving wilt lopen, zet dan een vinkje bij 'Routebeschrijving aanwezig' in het zoekscherm.

ervaring

J de Graaf, 14-01-2018

Deze route staat in de wandelzapp maar zonder route beschrijving.

Lage Vuursche-route

Heleen en Jos, 07-05-2017

We zochten een relatief korte route in de buurt en dat werd deze. Vroeg op pad, want het wordt altijd druk in Lage Vuursche. Dik twee uur in alle rust heerlijk gewandeld. Alles zo mooi groen. Een perfect te volgen route. (Wel vonden we een paar flinke obstakels in de vorm van grote bossen takken, op één van de bospaadjes. Punt 5 na het weiland.) Een hele mooie route, waarvoor dank!

18 juni 2016 Wandeling

Ria Hoekstra, 20-06-2016

Prachtige mooie wandeling met afwisseling weiland, bos. Goed omschreven. Heel klein stukje langs een asfaltweg. Restaurant Mauritshoeve een aanrader. Zeer vriendelijk personeel.

Geef reactie

Wandelen met je smartphone!

Deze wandeling is ook
beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Recente reacties

Geen reacties bij deze wandeling in de afgelopen 3 maanden.

In de buurt

Toon in de buurt

Je vindt deze wandeling ook in:

Gratis nieuwsbrief

Ontvang één keer per maand wandelinspiratie van WandelZoekpagina


tip

Ontdek Nederland met meer dan 3000 wandelroutes

  • Op de website en in de app WandelZapp
  • Natuur-, stads- en GPS wandelingen
  • Uitgebreide routebeschrijvingen
  • GPS tracks
  • Wandelkaarten
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteer
functionele cookies

Meer info