Hofjespad

Drie lussen door stadsuitbreidingen, centrum, gasthuizen

Hofjespad
 • Bron:

  Naberpaden

 • Afstand:

  10 km

 • Startplaats:

  Groningen

 • Startadres:

  station Groningen
  Stationsplein 22
  9726 AE Groningen

 • Coördinaten:

  53°12’39” N   6°33’46” E

De wandeling voert langs vier oude gasthuizen en door een aantal moderne hofjes. In de wijken van rond 1900 is namelijk veel aan stadsvernieuwing gedaan. Onderweg kom je ook de nodige kunstwerken tegen. Na de Fongersplaats op het terrein van een voormalige rijwielfabriek en de Zuiderbegraafplaats loopt de route door de Herewegbuurt. Na het oversteken van de spoorlijn loop je door de Oosterpoort, met nieuwbouwwijk De Meeuwen en villawijk Zuiderpark. Na een stukje centrum met de Sint-Jozefkathedraal loopt de route langs het Damsterkwartier en door de Damsterbuurt langs het Eemskanaal. Na het Typografengasthuis en het Schuitenschuiverskwartier tref je in het centrum nog drie gasthuizen aan.

Reacties op wandelingen

Scholtenskoepel

Marycke Naber, 28-12-2020

Hartelijk dank, ik heb de tekst aangepast, nog op tijd voor de de gids 'Wandelen buiten de binnenstad van Groningen', die komend voorjaar verschijnt bij uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig!

Scholtenskoepel

G.J. Reezigt, 28-12-2020

We hebben de wandeling met veel plezier gelopen en zelfs voor ons als inwoners van Groningen bevatte hij veel nieuws. We denken echter dat er in de beschrijving een kleine fout zit die de zogeheten Scholtenskoepel betreft bij het Herewegviaduct. Deze koepel heeft voor zover wij weten altijd op deze plek gestaan en is niet verplaatst, ziehttps://nl.wikipedia.org/wiki/Scholtenskoepel . Een andere (veel kleinere) theekoepel is wel verplaatst, zie https://nl.wikipedia.org/wiki/Theekoepel_in_het_Sterrebos. Waarschijnlijk is de verwarring daardoor ontstaan?

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info