IJsselpad traject 6 Gorssel - Deventer

Lijnwandeling door het rivierenlandschap van de IJssel

IJsselpad traject 6 Gorssel - Deventer
 • Bron:

  IJsselpad

 • Afstand:

  12 km

 • Startplaats:

  Gorssel

 • Startadres:

  bushalte Kerk, Gorssel
  Hoofdstraat
  Gorsel

 • Coördinaten:

  52°12’1” N   6°11’58” E

Deze gevarieerde etappe van het IJsselpad voert vanuit de kern van Gorssel naar de IJssel, daarna over het schouwpad van de Dommerbeek naar het Hassinkbos en van daar terug naar de IJssel. Bij Epse lopen we door een gebied met prachtige rivierduinen (en villa's) en langs brede uiterwaarden. Deventer benaderen we via de benedenloop van de Schipbeek en een wandeling door of langs het nieuwe natuurontwikkelingsgebied van de Veenoordkolk en de Teugse Kolk. Via het terrein van de Deventer Kanovereniging verlaten de we uiterwaard en komt u in de drukte van de stad. Na de brug bij de haven van Deventer loopt u verder langs het water tot aan de kade van Deventer bij de binnenstad. De route leidt u vervolgens door de binnenstad van Deventer naar het station.

Reacties op wandelingen

Etappe Gorssel - Deventer

Dolf Logemann, 11-08-2017

Beste Lineke, Je hebt gelijk dat de rivier zelf op dit traject maar op een aantal plaatsen is te zien. Het IJsselpad maakt gebruik van openbare wegen en paden en juist op dit traject loopt het boerenland vaak tot aan de rivier. Het zou al een stuk beter zijn als het Waterschap de dijk tussen Gorssel en Epse voor wandelaars open zou stellen, maar op dat verzoek van mijn kant is men vooralsnog niet ingegaan. Toch hoor ik van andere wandelaars dat men dit een heel gevarieerde wandeling en een mooi stukje IJsselvallei vindt. Ik hoop dat je dit - ondanks je terechte opmerking - toch zo ervaren hebt.

Ijsselpad 6

Lineke dekker, 11-08-2017

We vonden het jammer dat we zo weinig de IJssel gezien hebben bij deze wandeling. Bovendien moesten we wel 4 of 5 maal de Provinciale weg oversteken.

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info