Kapelletjespad Bentelo - Goor

Christuskapel Hengevelde, landgoed Weldam, St. Mary's Chapel

Kapelletjespad Bentelo - Goor
 • Bron:

  Naberpaden

 • Afstand:

  17 km

 • Startplaats:

  Bentelo

 • Startadres:

  bushalte R.K. Kerk, Bentelo
  t.h.v. Bentelosestraat 61
  7497 MP Bentelo

 • Coördinaten:

  52°13’38” N   6°41’2” E

Vanaf de O.L.V. van Altijddurende Bijstandkerk in Bentelo, met een Mariakapel, gaat de route door landelijk gebied, o.a. over de Wiener Bentelerscheidingsweg en langs de Bolscherbeek naar Hengevelde, met een Christuskapel op de begraafplaats en een Mariakapel in de HH. Petrus en Pauluskerk. Daarna al gauw door de bossen van Kerspel Goor en landgoed Weldam naar Goor. Bij kasteel Weldam staat St. Mary's Chapel. Na het oversteken van het Overijssels Kanaal nog een paar mooie paden door de Waterhoek en al dan niet via de horeca in Goor naar het station.

Dit is de 41e etappe van het Twentse Kapelletjespad (ruim 900 km!). Het begint in Borne en loopt via Noord-Twente naar Oldenzaal. Dan via Zuid-Twente terug naar Borne. Het pad kan als langeafstandswandeling worden gelopen, maar ook per etappe als dagwandeling. Van het Kapelletjespad is de wandelgids 'Twentse Kruistochten' afgeleid, met twaalf rondwandelingen, uitgekomen bij uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig.

Reacties op wandelingen

St. Mary's Chapel

Frits Schipper, 08-11-2019

Na een bezoekje aan de O.L.V. van Altijddurende Bijstandkerk in Bentelo en de oude kerk op het industrieterrein loop ik Bentelo uit richting de Wiener Benteler Scheidingsweg. Zou dit een grensweg zijn tussen Wiene en Bentelo? Ik passeer het bordje Wiene en dan moet ik aan de sluis van Wiene denken. Een mooi gruwelijk verhaal over Huttenkloas, berucht crimineel uit de 18e eeuw, die een zeer pijnlijke dood stierf. Op een eerder Kapelletjespad kwam ik langs een plek waar nog zo'n rad stond. Huttenkloas wordt tegenwoordig ook geëerd met een eigen Huttenkloasbier! Vlak voor het bruggetje ga ik links langs de Bolscherbeek, daarvoor moet ik gebruik maken van een opstapje en aan het eind moet ik over het afgelsoten hek klimmen. Volgens mij kun je beter over het bruggetje lopen en dan linksaf, dar loopt ook een wandelpad. Ik heb alleen vergeten te checken of dar poortjes zijn... In Hengevelde loop ik naar de kapel op de begraafplaats en vervolgens naar de Petrus en Pauluskerk. Bij huisnummer 6 is er even onduidlijkheid over hoe verder te lopen, maar na goed kijken zie ik het pad waarover ik gaan moet. Dan volgt er weer een mooie wandeling door de natuur van landgoed Weldam. Heerlijk rustig is het hier, ik loop hier zonder iemand tegen te komen. Na kasteel Weldam de wei in op weg naar St. Mary's Chapel, een mooi gbouwd kerkje. Als je de brug overloopt en linksaf de Meenweg in gaat, denk je bijna in Goor te zijn, mar dan komen er toch nog een paar verrassende wandelpaden: over de Ijsbaanweg en de Waterhoek. Dan een klein eindje door Goor op weg naar het busstation. Ik heb weer geluk, de bus staat nog te wachten... P.S. De GPS track klopt niet helemaal meer. Waar je meteen na huisnummer 6 linksaf moet geeft de track aan dat je nog een eind verder moet wandelen en dan links dwars door het weiland moet lopen. Bij de brug bij de Meenweg moet je eerst rechts, dan weer scherp rechts onder de brug door om op de Meenweg uit te komen. Dit zijn de meest opvallende foutjes...

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Bar bistro d'Olde Smidse

Grotestraat 102

7471 BS Goor

Café De Gebrande Waateren

Goorsestraat 15

7496 AA Hengevelde

Café-restaurant De Hagmöll en IJssalon Spoolder

O.L. Vrouwestraat 2

7497 MA Bentelo

Grand café de Zon

Kerkstraat 20

7471 AK Goor

Hotel Hof van Twente

Goorsestraat 25

7496 AB Hengevelde

Restaurant Cappadocia

Grotestraat 122

7471 BS Goor

Bakker Nollen

Grotestraat 169

7471 BM Goor

Eetcafé de Ster

Grotestraat 91

7471 BL Goor

Lunchroom The Sweet 60's

Grotestraat 114

7471 BS Goor

Patissier en broodspecialist Van Otten

Grotestraat 66

7471 BR Goor

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info