Kapelletjespad De Lutte - Losser

Mariakapellen, landgoed Duivelshof, Koksbos

Kapelletjespad De Lutte - Losser
  • Bron:

    Naberpaden

  • Afstand:

    17 km

  • Startplaats:

    De Lutte

  • Startadres:

    bushalte RK Kerk, De Lutte
    t.h.v. Plechelmusstraat 8
    7587 AM De Lutte

  • Coördinaten:

    52°18’55” N   6°59’12” E

Vanaf de bushalte in De Lutte loopt de route langs de St. Plechelmuskerk en het Arboretum Poort Bulten en vervolgens via Binkhorsterkerkpad naar de oudste Mariakapel in Twente op erve Binkhorst. Daarna langs een Mariakapel aan de Snoeyinksweg en over landgoed Duivelshof. Op weg naar de RK kerk in Losser (met Mariakapel en aan de zijmuur een kruisbeeld) komt u nog twee Mariakapellen uit de jaren '30 van de 20e eeuw tegen.

Dit is de 27e etappe van het Twentse Kapelletjespad (ruim 900 km!). Het begint in Borne en loopt via Noord-Twente naar Oldenzaal. Dan via Zuid-Twente terug naar Borne. Het pad kan als langeafstandswandeling worden gelopen, maar ook per etappe als dagwandeling. Van het Kapelletjespad is de wandelgids 'Twentse Kruistochten' afgeleid, met twaalf rondwandelingen, uitgekomen bij uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig.

Reacties op wandelingen

Weg van de (snel)weg

Frits Schipper, 07-06-2019

Voor de laatste keer vertrek ik vanuit De Lutte voor een kapelletjespadwandeling. Ditmaal richting Losser, langs de Kardoes of Hellehond, over het spoor naar het Brinkhorsterkerkpad. Bij de boerderij breng ik een bezoekje aan de oudste Mariakapel in Twente. Deze staat er dus al ruim 130 jaar! Na een lang stuk lopen wat info lezen over de Snoeyinksbeek en weer een Mariakapel. Uit dankbaarheid hier geplaatst, zoals zovele. Links van mij zie ik het moerasgebied al liggen. Hier ga ik weg van de (snel)weg door een mooi stuk natuur, later zie ik een bordje met Duivelshof. Het is hier echt even genieten van de bossen, de diversiteit aan bomen e.d. Voor mij een onontgonnen gebied, mooi dat ik hier zo wandelen kan. Later tijdens deze wandeling kom ik nog een paar keer door een mooi bos. Ook zie ik een infobord over Natura 2000, het veelbesproken 'bestemmingsplan' over de natuur in Overijssel en Nederland. De klootschietbaan Java lag er verlaten bij, dus daar kon ik gewoon over heen lopen. De Mariakapel aan de weg was ik al voorbij, toen ik erachter kwam dat ik iets te ver was gelopen. Terug lopen en dan zie ik de achterkant van de kapel. Aan de voeten van Maria gezeten om even wat te eten en te drinken. Daarna verder door Losser naar de H. Maria Geboortekerk. Eerst nog even over het kerkhof gelopen. De kerk staat/stond in de steigers, een deel van het leiendak is vernieuwd, een ander groot deel moet nog.

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Arboretum Poort-Bulten

Lossersestraat 68

7587 PZ De Lutte

Brasserie De Egel

De Brink 12

7581 JA Losser

Eetcafé Plexat

Dorpstraat 3

7587 AA De Lutte

Hotel-café-restaurant Marktzicht

Martinusplein 25

7581 AN Losser

IJsboerderij 't Loaboerke

Duivelshofbosweg 2

7587 PP De Lutte

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info