Kapelletjespad De Lutte - rondje Tankenberg

Koepel op de Tankenberg, vijf kapellen, Mariagrot

Kapelletjespad De Lutte - rondje Tankenberg
 • Bron:

  Naberpaden

 • Afstand:

  15 km

 • Startplaats:

  De Lutte

 • Startadres:

  bushalte RK Kerk, De Lutte
  t.h.v. Plechelmusstraat 8
  7587 AM De Lutte

 • Coördinaten:

  52°18’55” N   6°59’12” E

Vanaf de bushalte R.K. Kerk loopt de route via een Mariakapel en de Paasberg naar landgoed Egheria met Erve Middelkamp, een onbemenst informatiecentrum, en de koepel op de Tankenberg. Vervolgens via landgoed De Wilmersbergen drie Mariakapellen naar het kerkenbos, de Jozefkapel, de Mariagrot en de St. Plechelmuskerk in De Lutte.

Dit is etappe 26a van het Twentse Kapelletjespad (ruim 900 km!). Het begint in Borne en loopt via Noord-Twente naar Oldenzaal. Dan via Zuid-Twente terug naar Borne. Het pad kan als langeafstandswandeling worden gelopen, maar ook per etappe als dagwandeling. Van het Kapelletjespad is de wandelgids 'Twentse Kruistochten' afgeleid, met twaalf rondwandelingen, uitgekomen bij uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig.

Reacties op wandelingen

Prachtige, afwisselende wandeling.

Philip Langbroek, 11-08-2020

Op 8 augustus 2020 deze mooie wandeling gelopen. Dit is een verrassende wandeling, omdat hij akkers, bos en weiden afwisselt over de Oldenzaalse stuwwal. Er zijn wat hoogteverschillen en mooie doorkijkjes. Ondanks de warmte was het door de vele schaduw goed te doen. Ook hier was goed te zien hoe droog het is in Twente, de beken staan grotendeels droog, en de vele brandnetels en braamstruiken laten zien dat zelfs de percelen in beheer bij natuurmonumenten door vermesting eigenlijk zijn verpest. En overigens zou het mooi zijn als die kapelletjes behouden blijven. Dat is niet vanzelfsprekend...

Heuvelachtig

Frits Schipper, 18-05-2019

Vandaag had ik de mogelijkheid om ook eens in het weekend een kapelletjespad te doen. Dat komt mede doordat dit een rondje Tankenberg is, waardoor je weer op het startpunt terugkomt. Dus geen last van bussen die alleen doordeweeks rijden. Het begin van de wandeling was bekend, later kwam ik toch weer op meer onbekend terrein. Zo zie je maar, er valt nog heel wat te ontdekken vanuit De Lutte (naar Oldenzaal, Beuningen, Hulsbeek). Soms erg heuvelachtig terrein, vals plat, goed uitkijken voor boomwortels... Het was wel weer een mooie wandeling, vooral door Egheria, Elfterheurne, langs de Wilmersberg en het fameuze rhododendronlaantje. Door een mooie beukenlaan, met als letterlijk hoogtepunt van deze wandeling de koepel op de Tankenberg, met een heel mooi uitzicht. Bijna aan het eind nog diverse kleinere en grotere Mariakapelletjes gezien en natuurlijk ook de Jozefkapel en het grote Mariabeeld op de begraafplaats. Als laatste nog even de Hellehond bekeken.

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Eetcafé Plexat

Dorpstraat 3

7587 AA De Lutte

Hotel en restaurant Landgoed de Wilmersberg

Rhododendronlaan 7

7587 NL De Lutte

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info