Kapelletjespad Enschede Kennispark - Boekelo

Retentiegebied, Twekkelo, landgoed Het Stroot, voormalige spoorlijn

Kapelletjespad Enschede Kennispark - Boekelo
 • Bron:

  Naberpaden

 • Afstand:

  14 km

 • Startplaats:

  Enschede

 • Startadres:

  station Enschede Kennispark
  Colosseum 65
  7521 PP Enschede

 • Coördinaten:

  52°14’7” N   6°50’16” E

Geen kapelletjes deze keer, maar wel een mooie wandeling! Vanaf station Enschede Kennispark loopt u om het retentiegebied Kristalbad heen. Na het oversteken van het Twentekanaal loopt de route door de rustieke buurtschap Twekkelo, met een voormalige vuilstort, een voormalige schuilkerk en zoutboorhuisjes. Daarna via landgoed Het Stroot en het tracé van de voormalige spoorlijn Boekelo - Enschede Noord naar de bushalte in Boekelo.

Dit is de 35e etappe van het Twentse Kapelletjespad (ruim 900 km!). Het begint in Borne en loopt via Noord-Twente naar Oldenzaal. Dan via Zuid-Twente terug naar Borne. Het pad kan als langeafstandswandeling worden gelopen, maar ook per etappe als dagwandeling. Van het Kapelletjespad is de wandelgids 'Twentse Kruistochten' afgeleid, met twaalf rondwandelingen, uitgekomen bij uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig.

Reacties op wandelingen

Kristalbad

Frits Schipper, 13-09-2019

De eerste kilometers van dit kapelletjespad gaan over bekend terrein. Over de fietssnelweg fiets ik regelmatig en ook Twekkelo en Boekelo zijn niet onbekend. De ontwikkeling van het retentiegebied Kristalbad heb ik geleidelijk zien ontstaan en het is een mooi wandelgebied geworden. Lopen over de schommelende vlonders, langs de Elsbeek, door Twekkelo. Een verrassende wandeling over de voormalige stortplaats Boeldershoek. Boven aan de top staat een kaarttafel met de indeling van het huidige Boeldershoek. Hier bloeien heel wat soorten planten en struiken. Mooi dat een vuilstortplaats omgetoverd kan worden in een wandel- en natuurgebied. Daarna kom ik in het Stroot terecht. Hier al wel eens gefietst en gewandeld, maar ik loop nu door een volkomen onbekend gebied, smalle bochtige paadjes met aan weerszijden rododendrons. Dit gebied is zeker nog een keer de moeite waard om te verkennen. Ook hier lopen we over een voormalige spoorlijn: Boekelo-Hengelo. Dan een klein stukje door Boekelo zelf wandelen, langs de nog bestaande spoorlijn van de Museum Buurtspoorweg en de voormalige blekerij naar het eindpunt van deze wandeling en het begin van de wandeling nar Haaksbergen.

Naamsverandering station Enschede Drienerlo

Marycke Naber, 26-11-2015

Dankjewel! Ik zal het binnenkort aanpassen.

Naamsverandering station Enschede Drienerlo

Bart van der Schagt, 26-11-2015

Vanaf 13 december heet station Enschede Drienerlo Enschede Kennispark. Op Wandelzoekpagina is deze naam reeds aangepast.

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Eetcafé de Buren

Beckumerstraat 2

7548 BG Boekelo

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info