Kapelletjespad Goor - rondje Diepenheim

Tijdelijk gesloten

Kastelen en landgoederen, watermolen, St. Mary's Chapel

Versiedatum: 08-12-2023

St. Marys Chapel landgoed WeldamVijver Kevelhammer hoekKasteel WeldamKasteel WeldamFormele tuinRosariumAchterkant Kasteel WeldamWindwijzer op dak van het linker bouwhuisLandgoed WeldamAchter NijenhuizerveldAchterkant kasteel Het NijenhuisBoerderij aan de PrinsenwegBoerderij aan de PrinsenwegOmmetje langs de PrinsendijkHet Nieuwe Haghuis met OranjemuseumAmaliapadVistrap in de Diepenheimse MolenbeekWatermolen Den HallerPriesliesteInterieur watermolenPad langs de Diepenheimse MolenbeekKrentenbloesemPachtboerderij t NijenhuisStalletje langs de NijenhuizerwegZeeuwse trekpaardenKasteel het NijenhuisKasteel het NijenhuisAchter NijenhuizerveldDienstwoningen WeldamDienstwoning WeldamDienstwoning WeldamGrafmonument graaf BentinckIJsbaanwegWaterhoekswegNH kerk Goor
14 KM
Bron:

Naberpaden

Start:

station Goor

Details

Tijdelijk gesloten

i.v.m. werkzaamheden Prorail

Geen kapelletjes (op St. Mary's Chapel na), maar wel een prachtige route! Vanaf het station, met het Goors Historisch Museum, gaat de route door de wijk Kevelhammerhoek met een mooie vijver. Na het oversteken van het Twentekanaal langs kasteel Weldam via de bossen van Weldam en het Nijenhuis naar Oranjemuseum Nieuwe Haghuis en watermolen Den Haller. Vervolgens via het Achterhuizer Veld naar St. Geen kapelletjes (op St. Mary's Chapel na), maar wel een prachtige route! Vanaf het station, met het Goors Historisch Museum, gaat de route door de wijk Kevelhammerhoek met een mooie vijver. Na het oversteken van het Twentekanaal langs kasteel Weldam via de bossen van Weldam en het Nijenhuis naar Oranjemuseum Nieuwe Haghuis en watermolen Den Haller. Vervolgens via het Achterhuizer Veld naar St. Mary's Chapel op landgoed Weldam. Tot slot loopt de route door Walters waterland terug naar Goor, met de Hofkerk van omstreeks 1500.

Dit is de 43e etappe van het Twentse Kapelletjespad (ongeveer 900 km!). Het begint in Borne en loopt via Noord-Twente naar Oldenzaal. Dan via Zuid-Twente terug naar Borne. Het pad kan als langeafstandswandeling worden gelopen, maar ook per etappe als dagwandeling. Van het Kapelletjespad is de wandelgids 'Twentse Kruistochten' afgeleid, met twaalf rondwandelingen, uitgekomen bij uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig.

Wandelen met je smartphone!

Lees meer

Recente reacties

Geen reacties bij deze wandeling in de afgelopen 3 maanden.

In de buurt

Toon in de buurt

Gratis nieuwsbrief

Ontvang één keer per maand wandelinspiratie van WandelZoekpagina


tip

Ontdek Nederland met meer dan 3000 wandelroutes

  • Op de website en in de app WandelZapp
  • Natuur-, stads- en GPS wandelingen
  • Uitgebreide routebeschrijvingen
  • GPS tracks
  • Wandelkaarten
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info