Kapelletjespad Goor - rondje Diepenheim

Kastelen en landgoederen, watermolen, St. Mary's Chapel

Kapelletjespad Goor - rondje Diepenheim
 • Bron:

  Naberpaden

 • Afstand:

  15 km

 • Startplaats:

  Goor

 • Startadres:

  station Goor
  Stationslaan 3
  7471 AP Goor

 • Coördinaten:

  52°13’50” N   6°35’4” E

Geen kapelletjes (op St. Mary's Chapel na), maar wel een prachtige route! Vanaf het station, met het Goors Historisch Museum, gaat de route door de wijk Kevelhammerhoek met een mooie vijver. Na het oversteken van het Twentekanaal langs kasteel Weldam via de bossen van Weldam en het Nijenhuis naar Oranjemuseum Nieuwe Haghuis en watermolen Den Haller. Vervolgens via het Achterhuizer Veld naar St. Mary's Chapel op landgoed Wegdam. Tot slot loopt de route door Walters waterland terug naar Goor, met de Hofkerk van omstreeks 1500.

Dit is de 43e etappe van het Twentse Kapelletjespad (ruim 900 km!). Het begint in Borne en loopt via Noord-Twente naar Oldenzaal. Dan via Zuid-Twente terug naar Borne. Het pad kan als langeafstandswandeling worden gelopen, maar ook per etappe als dagwandeling. Van het Kapelletjespad is de wandelgids 'Twentse Kruistochten' afgeleid, met twaalf rondwandelingen, uitgekomen bij uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig.

Reacties op wandelingen

Een warme dag

Frits Schipper, 19-12-2019

Rond half negen begin ik aan het kapelletjespad van Goor - rondje Diepenheim. Langs het station de wijk Kevelhammerhoek in. Jarenlang heb ik, als ik richting goor of Lochem reed, een bord gezien met 'bouwverkeer Kevelham' die-en-die-kant op. Nu loop ik eindelijk eens door deze wijk. Dan over de Heuvel van Olidam: wat heeft hier vroeger gestaan? Ik moet echt even door de greppel om op het smalle pad te komen. Gelukkig is de greppel en de grond droog, zodat ik er fatsoenlijk door kan lopen. Als het geregend zou hebben, zou het een stuk glibberiger zijn. Een mooi pad door het bos. de naambordjes bij de bomen geven al aan dat we op het landgoed Weldam lopen. Kasteel Weldam is tussen de bomen ook al te zien. Bij de Prinsendijk kan ik op de gps zien dat we terugkomen op dit punt. Op het kruispunt rechtsaf, Kleidijk. Gelukkig maar want men kan (tijdelijk) niet rechtdoor i.v.m. het ruimen van asbest. Even later een bospad in, we lopen nu op landgoed het Nijenhuis. Het pad van 'Ommetje' is in de herfst/winter prima te belopen. Alle bladeren van de bomen liggen op het pad. Ik denk dat het er in de zomer heel anders uitziet. Langs het Oranjemuseum en over het graspad van het Amaliapad. Even de vistrap bekeken (zou er nog vis zitten) en daarna de watermolen de Haller. een behoorlijk oude watermolen, die nog steeds draait en goed onderhouden wordt. Over de kinderkopjes verder gelopen (die vindt je niet veel meer, die kinderkopjes). Dan langs het kasteel het Nijenhuis. Een bijzonder verhaal, dat van de twee 'juffers van Beckum' en Johan van Beckum. Zijn vrouw en zuster verbrandt en later hertrouwd hij... Weer door het bos en dan komen we weer op de Prinsendijk. Nu lopen we de andere kant op, de prins Mauritslaan. Hoewel k de St. Mary's Chapel al een keer gezien heb, ga ik toch nog een keer kijken. Ditmaal bekijk ik ook de graven van de familie Bentinck en maak ik een rondje rond de Chapel. Even later kom ik weer op bekend terrein, de wandeling naar Goor heb ik ook al gedaan bij een eerder kapelletjespad. Het is warm geworden onderhand.....

Routebeschrijving

Marycke Naber, 02-10-2019

Dankjewel, Mathilde, ik heb de routebeschrijving aangepast.

Aanvulling

Mathilde van amersfoort, 02-10-2019

Mooie en afwisselende wandeling. Inderdaad moet je de beschrijving goed lezen. Ook wij gingen bij de greppel verkeerd. Volgens ons is het zo duidelijker : Ga na de brug de eerste weg links over het fietspad aan de rechterkant van die weg. Neem na ongeveer 30 m een smal pad RA door een greppel (vlak voor de bosrand). Daarna RA.

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Bakker Nollen

Grotestraat 169

7471 BM Goor

Bar bistro d'Olde Smidse

Grotestraat 102

7471 BS Goor

Eetcafé de Ster

Grotestraat 91

7471 BL Goor

Grand café de Zon

Kerkstraat 20

7471 AK Goor

Lunchroom The Sweet 60's

Grotestraat 114

7471 BS Goor

Patissier en broodspecialist Van Otten

Grotestraat 66

7471 BR Goor

Restaurant Cappadocia

Grotestraat 122

7471 BS Goor

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info