Kapelletjespad Lonneker - Enschede Kennispark

(Maria)kapellen, landgoed Hof Espelo, sterrenbos

Kapelletjespad Lonneker - Enschede Kennispark
 • Bron:

  Naberpaden

 • Afstand:

  15 km

 • Startplaats:

  Lonneker

 • Startadres:

  bushalte Scholten Reimerstraat, Lonneker
  t.h.v. Oldenzaalsestraat 762
  7524 AH Enschede

 • Coördinaten:

  52°15’2” N   6°54’56” E

Na een rondje om Lonneker langs de Lonneker Molen en een landkruis komt u in het centrum van Lonneker, met een Calvariekruis op het kerkhof, een mooie Mariakapel in de H. Jacobus de Meerderekerk en horeca. Daarna loopt de route via een Mariakapelletje, landgoed Hof Espelo, een mooi pad langs de Eschbeek en de campus van Universiteit Twente naar station Kennispark.

Dit is de 34e etappe van het Twentse Kapelletjespad (ongeveer 900 km!). Het begint in Borne en loopt via Noord-Twente naar Oldenzaal. Dan via Zuid-Twente terug naar Borne. Het pad kan als langeafstandswandeling worden gelopen, maar ook per etappe als dagwandeling. Van het Kapelletjespad is de wandelgids 'Twentse Kruistochten' afgeleid, met twaalf rondwandelingen, uitgekomen bij uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig.

Reacties op wandelingen

Routewijziging

Marycke Naber, 16-09-2019

Dankjewel, Frits. Ik heb de route aangepast.

Wisselvallig weer

Frits Schipper, 07-09-2019

Met mooi weer op de fiets naar het station in Enschede, dar de bus gepakt nar Lonneker en vandaar begonnen aan dit kapelletjespad. Langs de Lonnerkermolen, waar men al druk ws met de voorbereidingen voor het oogstfeest, zondag a.s. Na het landkruis loop ik verderop een karrenspoor op, de Beukerweg. Dan een probleem (zie foto's). Waar de tekst en de gps zegt rechtdoor te lopen langs de boerderij, blijkt de weg afgesloten te zijn, zowel met een lint als met een zeer zware slagboom. De gps geeft aan dat ik via het Beukerweg toch weer aansluiting op de route kan vinden. Dus Beukerpad (voetgangerssluis) en waar de weg rechtdoor loopt, linksaf over het brede karrenspoor. Dan kom je weer op de kruising en zit je op de goede route. Aan deze kant staat een afgebroken bordje verboden toegang en er is geen pad richting Beukerweg. Daarna een rondje door Lonneker, kerkhof en kerk eb ik bij de vorige wandeling al gezen dus ik loop gewoon verder richting Spölmink. Ondertussen is het zachtjes gaan regenen... Langs het mozaïek van Sint Jacob en een Mariakapelletje aan de Vergertweg. Bij het houten hek van 'De Esbeek' lijkt het even of men hier ook niet verder kan, maar men moet gewoon om het hek heen lopen. Een mooie wandeling door het bos, kende dit pad nog niet. Hof Espelo is natuurlijk wel weer bekend, hier ben ik wel vaker geweest, wandelend en fietsend. Langs de Eschbeek loopt een heel smal pad, goed uitkijken waar je loopt. De beek is helemaal droog, normaal gesproken zou hier toch water moeten stromen. Avontuurlijk lopen, hier. Wandelend door het Sterrenbos en Drienerbroak kom ik langzamerhand richting UT. Het weer is opgeklaard, het is weer droog. Langs de Broeierd loop ik naar station Drienerlo, pak daar de trein naar Enschede en fiets dan - met af en toe wat regen onderweg - nar huis

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Café Sprakel

Dorpsstraat 137

7524 CH Lonneker

Hotel-restaurant De Broeierd

Hengelosestraat 725

7521 PA Enschede

Hotel-restaurant Savenije

Dorpsstraat 149-151

7524 CH Lonneker

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info