Kapelletjespad Ootmarsum - rondje Springendal

Mariabeeldje in eik, grafheuvels, vml. klooster

Kapelletjespad Ootmarsum - rondje Springendal
 • Bron:

  Naberpaden

 • Afstand:

  14 km

 • Startplaats:

  Ootmarsum

 • Startadres:

  bushalte Almelosestraat, Ootmarsum
  t.h.v. Nieuwe Almelosestraat 2
  7631 BH Ootmarsum

 • Coördinaten:

  52°24’31” N   6°53’29” E

Vanaf de bushalte Almelosestraat of Vasserweg gaan we al gauw de heuvel naar Nutter op. In het prachtige Springendal bevindt zich een Mariabeeldje in een Amerikaanse eik. Ook komt u er een paar grafheuvels tegen. Via het voormalige klooster Maria ad Fontes, de RK en NH kerk in het centrum lopen we naar de bushalte bij het Stadspark.

Dit is de zeventiende etappe van het Twentse Kapelletjespad (ruim 900 km!). Het begint in Borne en loopt via Noord-Twente naar Oldenzaal. Dan via Zuid-Twente terug naar Borne. Het pad kan als lange afstandswandeling worden gelopen, maar ook per etappe als dagwandeling. Van het Kapelletjespad is de wandelgids 'Twentse Kruistochten' afgeleid, met twaalf rondwandelingen, uitgekomen bij uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig.

Reacties op wandelingen

Springendal

Frits Schipper, 28-12-2018

Vanaf de bushalte ben ik al gauw in het buitengebied van Ootmarsum, lopend over karrensporen en smalle paadjes. Springendal blijkt nog niet zo'n erg oud bos te zijn,ca. 100 jaar nog maar, volgens een infobordje. Wel een mooi gebied om in te wandelen, ook weer met de nodige grafheuvels, sommige nog geheel intact, d.w.z. nog niet onderzocht. Bij de lange vlonder met 'parkeerhaven' zie ik in de verte een hert staan, hij ziet mij ook en we kijken elkaar aan. Een foto maken lukt nog, maar als ik wil inzoomen is hij al weer weg. Toch wel bijzonder. Bij hoeve Springendal hoor ik het nodige geknal, het blijkt een groepje jagers te zijn. Vermeldenswaard is natuurlijk ook nog het Mariabeeldje dat in een boomholte staat. Als je er niet op gewezen wordt zie je het ook niet. Tenslotte nog een mooie wandeling door kunstenaarsstadje Ootmarsum en dan terug naar de auto en op huis aan..

We hebben er weer erg van genoten

Gerrit-Jan, 02-04-2018

Het is ons inziens een van de mooiste stukjes van Twente. De route klopte perfect en de koffie bij de camping was heerlijk. Het stukje door Ootmarsum geeft een leuk beeld van dit kunstenaarsstadje. (en ga zeker ook even in het klooster kijken, daar hebben een aantal kunstenaars op de eerste verdieping een expositieruimte gehuurd waaronder Randy van Lingen en John Reinders echt leuk)

Nummer paddenstoel

Marycke Naber, 02-05-2017

Bedankt, ik heb het veranderd!

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Hoeve Springendal

Brunninkhuisweg 3

7662 PH Ootmarsum

IJsboerderij De Bölte

Dalweg 2

7638 PB Nutter

Theehuis Engels Tuin

Hazelrot 3

7631 BK Ootmarsum

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info