Knopenrondje Landgoed Den Berg

Over landgoederen en prachtige lanen

Versiedatum: 07-02-2024

havezate Den BergEen groen beginOver landgoed Den BergAchterkant havezate Den Bergbloeiende rhododendons bij Den Bergimposante allee op landgoed Den Berghistorische Papenallee naar Hoonhorstmolen van Hoonhorstcafe in Hoonhorstheerlijke zandpadenoude boerderijenblik in het verledenbijzonder bankjein de winter kun je ze tegenkomen...midwinterhoornblazersvistrap op de afkortingsrouteoudste van twee bijzondere monumentjes op de afkortingsroutejongste van twee bijzondere monumentjes op de afkortingsroute
7 KM
Start:

station Dalfsen

Details

Het kleine station Dalfsen is een perfect uitgangspunt voor wandelaars. Met een café, een parkeerplaats en een waterpunt. Vanaf het perron sta je binnen een paar minuten al op een prachtig, onverhard bospaadje. We lopen over het landgoed Den Berg, een van de vele landgoederen hier. Vanaf het smalle paadje langs de kronkelende waterpartij hebben we mooi zicht op de oude havezate. Over een statige, met hoge bomen omzoomde laan wandelen we naar de Papenallee; een oud kerkepad dat naar het kleine Hoonhorst leidt. Na het dorp volgen we een tijdje het Aalshorsterpad. We lopen nu over het terrein van landgoed Den Aalshorst. Een smal paadje langs een boswal gunt ons nog even een blik op het mooie coulisselandschap met besloten weilanden. In de verte zien we, aan de overkant van de Vecht, Dalfsen liggen.

Tip: Museum De Fundatie in Zwolle. Het ligt op loopafstand van het station in Zwolle. Vanuit Dalfsen ben je er met de trein in slechts acht minuten. Je ziet het museum met haar futuristische uitbreiding al van ver. Het heeft al veel bijnamen gekregen; het oog, de wolk of het ei. Maak je eigen keuze. Het is bekleed met wit-blauwe tegels van Koninklijke Tichelaar Makkum. Binnen vind je hedendaagse kunst, zowel van internationaal bekende als lokale kunstenaars.

Wandelen met je smartphone!

Deze wandeling is ook
beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Recente reacties

Geen reacties bij deze wandeling in de afgelopen 3 maanden.

In de buurt

Toon in de buurt

Gratis nieuwsbrief

Ontvang één keer per maand wandelinspiratie van WandelZoekpagina


tip

Ontdek Nederland met meer dan 3000 wandelroutes

  • Op de website en in de app WandelZapp
  • Natuur-, stads- en GPS wandelingen
  • Uitgebreide routebeschrijvingen
  • GPS tracks
  • Wandelkaarten
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info