Kort en Prachtig De Engelaar Renswoude

Werk aan de Engelaar, Groot Wolfswinkel en Broekbossen

Versiedatum: 15-04-2024

De EngelaarDe EngelaarDe EngelaarDe EngelaarDe EngelaarDe EngelaarDe Engelaar
9 KM
Start:

TOP De Dennen, Renswoude

Details

Een mooie wandeling op de grens van de provincies Utrecht en Gelderland. Je wandelt over een afwisselend gebied met meerdere landgoederen, lange kaden, beken, vennen, bos, heide, akkers en graslanden. Over de Groeperkade gaat de route naar het landgoed De Engelaar. Even heen en weer naar het Werk aan de Engelaar, een onderdeel van de Grebbelinie, en naar het beekdal van de Lunterse Beek. Je ziet de meanderende oude beekloop en de gekanaliseerde beek. Op het landgoed Scherpenzeel wandel je over de oude klinkerweg naar boerderij Groot Wolfswinkel. Dan kort langs het heidegebied met het Zwarte Meer en vervolgens door 't Holle Bos en langs het natuurgebied met de ven van Groot Wolfswinkel. Daarna wandel je langs akkers en weilanden en door een broekbos. In het vochtige broekbossengebied ligt een schitterende poel. Door de bossen loop je naar de Groeperkade en kom je terug bij De Dennen, waar je heerlijk kunt nagenieten van deze afwisselende wandeling.

Let op: In natte perioden zijn enkele stukken soms drassig, waterdicht schoeisel aanbevolen. In vroege zomer kunnen paden moeilijk begaanbaar zijn door hoge brandnetels en bramen.
Honden: Honden zijn op een deel van de wandelroute, landgoed De Engelaar, niet toegestaan. Ook niet aangelijnd. Verder zijn honden toegestaan, mits aangelijnd.

Wandelen met je smartphone!

Deze wandeling is ook
beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Recente reacties

Dank

Fred Den Hertog, 01-05-2024

Dank voor je reactie Arlette en je suggesties m.b.t. Klein Ruwinkel. Inderdaad als je de Engelaar oploopt lijkt het verboden terrein, maar op het bord...

Lees verder

Alle reacties

In de buurt

Toon in de buurt

Gratis nieuwsbrief

Ontvang één keer per maand wandelinspiratie van WandelZoekpagina


tip

Ontdek Nederland met meer dan 3000 wandelroutes

  • Op de website en in de app WandelZapp
  • Natuur-, stads- en GPS wandelingen
  • Uitgebreide routebeschrijvingen
  • GPS tracks
  • Wandelkaarten
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteer
functionele cookies

Meer info