Kriskras dwalen door Dordrecht

Een verrassend lange stadswandeling langs hofjes, historische iconen en industrieel erfgoed

Kriskras dwalen door Dordrecht
 • Bron:

  Gerard Goudriaan

 • Afstand:

  18 km

 • Startplaats:

  Dordrecht

 • Startadres:

  station Dordrecht
  Stationsplein 1
  3311 JV Dordrecht

 • Coördinaten:

  51°48’28” N   4°40’7” E

Deze dagwandeling voert je langs hofjes, historische iconen van de stad, oude havens, het drierivierenpunt met prachtig uitzicht, street art in een arbeidersbuurt en schitterend industrieel erfgoed dat nu een publieke functie heeft. Hij voert ook door het Wantijpark, het Amsterdamse Bos van Dordrecht. En bij mooi weer zie je dat Dordrecht een terrassenstad bij uitstek is.

Reacties op wandelingen

Leuke stads wandeling voor een 'verloren' middagje

Eric Claasen, 16-07-2019

Hele leuke stadswandeling, helemaal niets mis mee. Verbeterpuntje: zorg dat de nummers op het (betaalde) kaartje kloppen met de beschrijving. Er zit nu een verschil in van een klein handjevol. Tip: parkeren (gratis) op Weeskinderendijk en beginnen bij de Kalkhaven (niet nummer 4 maar nummer 7).

Dubbele tekst

Gerard Goudriaan, 28-02-2019

Veel dank. Ik heb de tekst aangepast en de dubbeling eruit gehaald.

Kris Kras door Dordrecht

Hans en Angela Soer, 28-02-2019

Een mooie waandeling door een prachtige stad. wij zouden de routemaker op de navogende tekst willen wijen. Tijdens de wandeling zorgde deze voor verwarring en niet zo'n klein beetje ook. wij lazen een dubbele tekst die , menen wij voor correctie vatbaar is. Tekst wandeling 'Bij Vogelplein linksaf Adelaarstraat. In deze straat zie je street art in de vorm van vogelschilderingen. Bocht naar rechts volgen, Reigerstraat. Loop tot het eind. Voordat je hier bij de Aalscholverstraat linksaf gaat, kun je ook eerst de Aalscholverstraat rechtsaf ingaan. Via een heen-en-weertje passeer je vijf kunstwerken die eind 2018 geplaatst zijn. De eerste drie staan niet in de kijkrichting. Je vindt ze op de Fuutstraat, de Waterhoenstraat en de Kievitstraat. Je loopt tegen het vierde aan; het vijfde zie je op het eind van de Aalscholverstraat, bij het speelveldje. Loop hierna weer terug, je passeert de Reigerstraat. Daarna rechtsaf Noordendijk fietspad volgen. Na 200 meter linksaf weg oversteken. Je komt op het fietspad van de Wantijdijk. Dubbele tekst . 'Bij Vogelplein linksaf Adelaarstraat. In deze straat zie je street art in de vorm van vogelschilderingen. Bocht naar rechts volgen, Reigerstraat. Op eind linksaf,' Aalscholverstraat. Rechtsaf Noordendijk fietspad volgen. Na 200 meter linksaf weg oversteken.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info